Megizzasztotta a Gyöngyös a Veszprémet
2017. április 3.
A derekasan küzdő Gyöngyös alaposan megszorongatta az alkalmi összeállításban pályára lépő Telekom Veszprémet a kézilabda NB I hétfői játéknapján.
Megizzasztotta a Gyöngyös a Veszprémet
Két nappal azután, hogy a szezon egyik legjobb teljesítményét produkálva, tíz góllal nyert a Zágráb ellen, s a BL legjobb nyolc csapata közé jutott a Veszprém, máris újabb feladat várt Javier Sabaté együttesére. A spanyol mester alaposan kicserélte játékoskeretét a Gyöngyös elleni bajnoki előtt: mindössze Iváncsik, Terzic, Mikler és Lékai maradt hírmondónak a szombati győztes garnitúrából.

A találkozó kezdődobását ezúttal is egy korábbi közönségkedvenc, az ötszörös magyar bajnok és kupagyőztes Diaz Ivo végezte el. Iváncsik Gergő pedig a veszprémi mérkőzések időmérő feladatait huszonöt éve ellátó Erős Gyulát ajándékozta meg egy Veszprém mezzel.

Majd kilenc percet kellett várni az első hazai találatra, Blagotinsek válaszolt Mikita és Kovacsics góljaira (9. perc: 1:2). Ancsin ugrott a gyöngyösi fal fölé, s bombázott Rózsavölgyi kapujába, de Loncar révén ismét a vendégekhez került az előny (13. perc: 2:3). Blagotinsek és Országh pengeváltása után Szakály egyenlített. Mindkét gyöngyösi szélső, Országh és Kovacsics is mattolni tudta a rendre kiszolgáltatott helyzetbe kerülő Miklert (17. perc: 4:6).

Továbbra is csak döcögött az alkalmi összeállításban szereplő hazai támadógépezet, sok hibával, körülményesen kézilabdázott a Telekom. Ezt unta meg Javier Sabaté, aki 5:7-es állásnál hívta magához tanítványait. Ubornyák Dávid, Ligetvári Patrik és Tóth Attila szállította az új energiákat a Veszprém játékába. Ubornyák góllal, s gólpasszokkal rázta fel együttesét: Iváncsik és Ligetvári bombái után a meccs folyamán először ragadta magához a vezetést a házigazda (26. perc: 9:8).

A 4-1-es Veszprém-széria végén ki is kérte idejét a vendégek mestere. Kovacsics büntetőjéből érkezett a válasz, majd Ligetvári lövése talált utat a kapuba. Szélsői révén növelte előnyét a szemlátomást magasabb sebességi fokozatba kapcsoló bakonyi egylet: Iváncsik és Szakály is biztos kézzel talált be. Az utolsó szó a vendégeké volt a játékrészben: Loncar gyötörte be Mikler kapujába a játékszert (12:10).

Kopljar szállt be a játékba térfélcserét követően, Rózsavölgyit pedig Holló váltotta a gyöngyösi portán. Reznicek és Ligetvári indította a második félidei góltermelést, majd Hegedűs bizonyult tarthatatlannak beálló pozícióban. Emberelőnybe került a Telekom, Szakály és Blagontinsek használta ki a fórt (37. perc: 16:12).

Kovacsics is a kiállítás sorsára jutott, ezúttal azonban jól ölte az időt a Gyöngyös, amely kihúzta kapott gól nélkül a két perces büntetést. Felgyorsultak az események: Blagotinsek és Kopljar gól az egyik oldalon, Országh dupla a másik térfélen (42. perc: 17:15). Ligetvári, Ubornyák és Blagotinsek tolta meg a Telekom szekerét, amely ötre növelte előnyét negyed órával a vége előtt (20:15).

Az utolsó tíz perc percben ezúttal is fiatalok kerültek főszerepbe: Szakály, Kopljar, Ubornyák, Szita, Szeitl, Molnár felállásban rohamozott a hazai gárda. Szita talált be, majd Szeitlt küldték ki két percre a játékvezetők. Milasevic értékesítette büntetőjét, s Urbán volt eredményes a szélről (24:20).

Milasevic hetesből, Keresztes és Becirovic akciógóllal szólt hozzá a meccshez, négy perccel a vége előtt háromra zárkózott a Gyöngyös. Szakály vitte végig hiba nélkül fontos pillanatban, a másik oldalon Loncar jár túl Mikler eszén (26:23). Gyöngyösi ziccer hiba után Kopljar döntötte el a két pont sorsát. A mérkőzés utolsó találatát Molnár Balázs szerezte Mikler indításából (28:23).

Férfi kézilabda NB I, a 9. fordulóból elhalasztott alapszakasz mérkőzés:
Telekom Veszprém–B. Braun Gyöngyös 28:23 (12:10)
Veszprém Aréna, 700 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Veszprém: Mikler – Szakály 4, Ancsin 1, Blagotinsek 6, Milasevic 2 (2), Terzic, Szita 2, Iváncsik 2. Csere: Kopljar 1, Molnár 1, Szeitl, Ubornyák 3, Ligetvári 5, Tóth A. 1. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Gyöngyös: Rózsavölgyi – Országh 4, Reznicek 1, Duris 1, Hegedűs 2, Mikita 2, Kovacsics 3 (1). Csere: Holló (kapus), Urbán 2, Keresztes 1, Loncar 3, Malandrin 2, Juhász 1 (1), Jóga, Tóth G., Becirovic 1. Vezetőedző: Nigrinyi Tibor.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – Az elsődleges célunk a győzelem volt a mai napon. Emellett minél több pihenőt szerettem volna biztosítani a hétvégi BL-meccsen pályára lépő játékosaimnak. Hatvan percen keresztül tudtunk fiatal játékost szerepeltetni a mai találkozón. Nekik még rengeteget kell tanulniuk, természetes, ha több hibával játszanak. A mai meccs legjobbja a mellettem ülő fiatalember, Ubornyák Dávid, akinek kulcsszerepe volt a győzelmünkben. Holnaptól a SEHA-liga négyes döntőjére készülünk.

Ubornyák Dávid: – Megnehezítette a dolgunkat a vendég gárda, amely végig kemény védekezést tanúsított. Igyekeztem megvalósítani, amit a mester kért tőlem, s feltörni a gyöngyösi védelmet. Szeretnék minél több lehetőséget kapni, ezért dolgozom.

Nigrinyi Tibor: – Elégedettek lehetünk a mai mérkőzéssel. Egy igazán jó együttes ellen gyakorolhattunk a számunkra igazán fontos, Eger elleni találkozó előtt.

Rózsavölgyi Gergő: – Minden csapatnak nagy élmény itt játszani. Számomra külön öröm volt visszatérni nevelőegyesületemhez, még ha ellenfélként is tettem azt. Úgy gondolom, hogy többnyire sikerült megvalósítanunk azt, amit terveztünk. Jó mérkőzést vívtunk a Veszprémmel.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza