Telekom: Nyolc között a Veszprém Alilovic bűbájjal!
2017. április 1.
Erőt demonstráló, kiváló játékkal jutott a nyolc közé a Telekom Veszprém a PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Ki kell emelnünk Mirko Alilovicot, aki csodás produkciót mutatott.
Telekom Veszprém-PPD Zagreb 29:19 (15:9)
Veszprém, 5000 néző. V.: Horacek, Novotny (csehek).
Telekom Veszprém: ALILOVIC – MARGUC 5 (1), Sulic 2, Nagy 1, SCHUCH, TERZIC, UGALDE 5. Csere: Lékai 1, Ilic 5, Palmarsson 3, Nilsson 2, GAJIC 4, Iváncsik 1. Edző: Javier Sabate.
PPD Zagreb: Stevanovic - Horvat 3, Miklavcic 3, J. Valcic 1, Vori 2, Mandalinic, Cingesar 2. Csere: Skok (kapus) 1, T. Valcic, PAVLOVIC 3 (1), Kontrec 1, Vujin S., Markovic 2 (1), Sebetic 1, Susnja. Edző: Silvio Ivandija.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/1, ill. 4/2.

Nincs új a nap alatt, már, ami a Telekom Veszprém összeállítását illette a PPD Zagreb elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója előtt. Javier Sabate nem változtatott a múlt heti összeállításon, így Ligetvári Patrik, Ancsin Gábor, Marko Kopljar, Blaz Blagotinsek maradt ki a keretből.

A Veszprém idegenben 23:22-es győzelmet ért el, és hazai pályán is egyértelmű esélyesnek számított.

A találkozó előtt Zsigmond György, a tizenegyszeres magyar bajnok kézilabdázó, a veszprémiek egykori beállója helyezte el a kezdőkörben a mérkőzés labdát.

Mint a bemutatáskor kiderült, Gulyás Péter hatszázadik alkalommal húzta magára a bakonyiak szerelését.

Cingesar kezdte meg a gólgyártást, de hazaiak szép akció végén Lékai találatával válaszoltak. Alilovic is bemutatott egy védést, majd Sulic harcolt ki hétméterest.

Úgy tűnik, az idén a Telekom nemcsak a Final Fourra pályázik, hanem a legtöbb hetest elvétő alakulat címére is. Ugyanis ebben a szezonban borzasztóan gyengén használja ki a hétmétereseket. Ilicnek az volt az egyetlen szerencséje, hogy Stevanovic védését követően visszapattant a kezébe a labda, s másodszor már nem hibázta el a próbálkozást.

Cingesar egyenlítését követően Gajic állhatott a büntető vonalra, de a szlovén szélső is úgy járt, mint Ilic. Miklavcic szerzett vezetést a horvátoknak, majd Tonci Valcicot küldték ki két percre a sporik. Az emberelőnyt Marguc váltotta gólra (8. perc: 3:3).

Ugalde lódult meg a balszélen remek védekezés után, majd mintaszerű támadás végén újra Marguc villant (11. perc: 5:3).

Milavcic ugyan szépített, de ritmust váltott a Telekom és villámgyors akciók végén 7:4-re alakította az állást. A PPD azonnal időt kért. Hiába tanácskoztak a horvátok a területeket hermetikusan lezáró Veszprém „eldugta” kapuját, így a 20. perchez érkezve 9:4-re meglógott a házigazda.

A nyolc percig tartó góltalanságot Kontrec szakított meg, ráadásul Schuchot leültették két percre.

A szokásos cserék – Nilsson, Palmarsson érkezett - után az emberhátrány sem akadályozta meg Sulicot a gólszerzésben, ráadásul a veszprémi színekben az 1200. góljának örülhetett.

Szenzációsan védekezett a piros mezes csapat, a zágrábiak sorra rontották el a támadásaikat. A 24. percben Silvio Ivandija kénytelen volt kikérni második idejét is, miután pazar játékkal, Marguc feladásából Ugalde kínai figura végén vette be Stevanovic kapuját (25. perc

B. Virág Rita
 Vissza