Veszprém-Vác: kétszámjegyű siker
2017. március 21.
Újabb magabiztos győzelmet aratott a Telekom Veszprém az NB I-ben a Vác ellen. Most már gőzerővel a PPD Zagreb elleni rangadóra készülhet a magyar bajnok.
Telekom-Vác
33:22 (17:10)
Veszprém, 500 néző. V.: Altmár, Horváth. Telekom Veszprém: Borbély - Gulyás, Iváncsik 4, Kopljar 5, Marguc 6, Chema 3, Ancsin 2, Terzic 2, Blagotinsek 2, Milasevic 1, Molnár 1, Szakály 4, Szeitl 2, Szita 1, Ligetvári. Edző: Javier Sabate. Váci KSE: Drissi - Topic 3, Popovic, Ménfői 1, Császár 2, Tyiskov 4, Kerekes J., Czene 1, Stanojevic 4, Chychykalo, Pavlovics 3, Kerekes B., Koller 4. Edző: Gúnya Péter.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/0.

A Vác elleni találkozó előtt a Magyar Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta a debreceni Magyar Kupa négyes döntő elődöntőinek párosítását. Eszerint a Telekom Veszprém a Csurgóval, míg a MOL-Pick Szeged a Tatabányával mérkőzik meg a fináléért április 14-én pénteken. Míg az érmekért április 15-én, szombaton játszanak.

Az NB I tizenegyedik helyezettje ellen Marguc kezdte a gólgyártást, Popovic ugyan még egyenlített, de ezt követően Iváncsiknak és Margucnak köszönhetően 5:1-re meglépett a Veszprém. A Vác igyekezett tartani a lépést, ám nem tudott közelebb férkőzni, Terzic, Blagotinsek és a fiatalok is kitettek magukért. A félidő végére 17:10-re vezetett a házigazda.

Szünet után is a Telekom akarata érvényesült, a 45. percben pedig a nézők tízet számolhattak a vendégekre (23:13). A hajrá Szakály harmadik találatával indult (51. perc: 27:16). A Vác nagyon igyekezett, hogy tíz gólon belül megússza a vereséget: Stanojevic és Császár góljai után 29:20-ra alakult az állás. Kopljar és Szakály jóvoltából aztán újra kétszámjegyűre hízott a differencia.
 Vissza