Könnyed sikerrel melegítettek a rangadóra
2017. március 14.
Fiataljaival is simán verte a Ceglédet a Telekom Veszprém a kézilabda élvonal keddi mérkőzésén.
Könnyed sikerrel melegítettek a rangadóra
A Flensburg elleni szenzációs BL-diadal után és a Szeged elleni csúcsrangadó előtt magyar bajnoki mérkőzésen lépett pályára a veszprémi kézilabdacsapat. Az ellenfél a tabella hetedik helyén álló Ceglédi KKSE volt.

Javier Sabaté alaposan felforgatta együttesét a szombati találkozóhoz képest. Nagy László, Momir Ilic, Lékai Máté, Renato Sulic és Andreas Nilsson is pihenőt kapott. Lehetőséghez jutott viszont Marko Kopljar, Borbély Ádám, Blaz Blagotinsek, Mirko Milasevic és Ligetvári Patrik, valamint négy fiatal az U23-as gárdából, Molnár Balázs, Szakály Benedek, Szeitl Erik és Szita Zoltán.

A mérkőzés kezdődobását ezúttal is a klub egy korábbi legendás játékosa, a hazai trófeák mellett a KEK-serleget is elhódító Török Lajos végezte el.

Álmosan kezdte a találkozót a címvédő: Terzic hagyta ki az első ziccert, majd Gajic rontott büntetőt. Andelic és Iváncsik avatta fel a kapukat. Rendre vezetni tudtak vendégek, akik könnyedén átjátszották a hazaiak alkalmi összeállítását. Ezt elégelte meg Javier Sabaté, amikor kikérte idejét (11. perc: 4:6).

Gajic és Blagotinsek dolgozta le a mieink hátrányát, de Grbovic és Andelic révén ismét kettővel ment a Cegléd (14. perc: 6:8.) Négy-nullás veszprémi periódus következett: Gulyás, Gajic, Milasevic és Szakály Benedek is betalált (23. perc: 10:8). Palmarsson és a fiatal tehetség, Molnár is jól szállt be a meccsbe, utóbbi révén először vezetett négy góllal a bakonyi alakulat (29. perc: 15:11). A játékrész utolsó gólját Bíró szerezte, 15:12-es állásnál vonultak az öltözőkbe a csapatok.

Gulyás és Andelic pengeváltása után Molnár duplázhatott, majd némileg váratlanul egy 3-0-s széria következett a vendégektől. Radovic kétszer, Andelic egyszere mattolta Borbélyt (18:16). Szlovén percek következtek: Blagotinsek és Gajic tolta meg a veszprémi szekeret hárommal. Gulyást és Blagotinseket is kiküldték a sípmesterek, Palmarssont azonban ez sem zavarta, védővel a nyakán akasztott óriási bombát a léc alá (42. perc: 22:18). Gajic roboghatott egymás után háromszor, majd Terzic találta meg a falban Szeitlt, aki élt a lehetőséggel (46. perc: 26:18).

Az utolsó negyed órára beszállt Szita is, a Veszprém négy utánpótlás korú játékossal folytatta a harcot. Egy pillanatra sem remegett meg a „kicsik” keze, akik ötletes, fegyelmezett kézilabdát produkálva tovább növelték az előnyt (27. perc: 32:21). A vége tizenkét gólos hazai siker lett, a Veszprém könnyed sikerrel „melegített” a szombati rangadóra (34:22).

Férfi kézilabda NB I, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Ceglédi KKSE 34:22 (15:12)
Veszprém Aréna, 1000 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: Borbély – Gajic 7 (1), Gulyás 2, Blagotinsek 7, Rodriguez, Terzic, Iváncsik 1. Csere: Palmarsson 2, Kopljar, Milasevic 2 (1), Molnár 5, Szakály 2, Szeitl 3, Szita 2, Ligetvári 1. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Cegléd: Bősz – Megyeri 1, Radovic 2, Tóth, Grbovic 3, Andelic 6, Lászlai 2. Csere: Mojsilov (kapus), Hódi 3, Szabó, Müller, Fiar 2, Perisic, Bíró 3, Dávid. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 6/2, ill. 1/0.

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – Gratulálok ellenfelünknek, amely különösen jó teljesítményt nyújtott az első harminc percben. Másfél éve dolgozom a klub utánpótlás játékosaival. Nagyon boldog vagyok, hogy az egy héttel ezelőtti bajnokihoz hasonlóan ezúttal is komoly szerepet kaptak. Mostantól teljes gőzzel a Szegedre fókuszálunk.

Szakály Benedek: – Boldogok vagyunk, hogy ilyen fiatalon egy ilyen kaliberű csapatban is lehetőséget kapunk. Igyekszünk meghálálni a bizalmat, s minden helyzetben jó döntést hozni.

Nagy Károly: – Nehéz helyzetben érkeztünk ide, hiszen mindkét balátlövőnk és az irányító játékosunk is sérült. Többen pedig hosszú kihagyás után tértek ma vissza. Ha ezt nézem, akkor tisztesen helytálltunk, Örömteli, hogy fiatal játékosaim is éltek a lehetősséggel.

Bősz Dániel: – Megpróbáltunk felszabadultan kézilabdázni, s egy jó meccset játszani. Azt hiszem, ez sikerült is. A pozitív elemekből kell erőt merítenünk a folytatáshoz.
 Vissza