Egy sor fiatallal verte az Orosházát a Telekom
2017. március 7.
Javier Sabaté legénysége könnyed győzelemmel hangolt a Flensburg elleni szombati BL-rangadóra.
Egy sor fiatallal verte az Orosházát a Telekom
Két nappal a Tatran Presov elleni győzelmet követően máris újabb mérkőzésen volt jelenése a Telekom Veszprém együttesének. Javier Sabaté legénysége kedd este az NB I tizedik helyezettjét, az Orosházát látta vendégül a Veszprém Arénában.

A magyar bajnok a hétvégi SEHA-liga meccshez hasonlóan ezúttal is alaposan megfiatalított összeállításban lépett pályára. Molnár Balázs, Szakály Benedek, Szeitl Erik, Szita Zoltán, Kristóf Mátyás és Tóth Mátyás személyében majd’ egy sornyi fiatal került a Telekom meccskeretébe.

Folytatva a klub negyvenéves fennállására való megemlékezést, ezúttal is egy korábbi legendás játékos, a hétszeres magyar bajnok, kilencszeres Magyar Kupa győztes, KEK első, Igor Zubjuk végezte el a meccs kezdődobását.

Villámrajtot vettek a vendégek: Németh és Tárkányi talált be egymás után. Gajic nyitotta meg a veszprémi gólcsapot, de Knezevic is könnyedén talált utat a Mikler kapujába. Blagontinsek kapott jó passzt Gulyástól, majd Terzic duplázott, át is vette a vezetést a vendéglátó (5. perc: 4:3). Gulyás találta el egymás után kétszer a felső lécet, mindkét fél rengeteg technikai hibát vétett ebben a periódusban. Hatperces gólcsendet tört meg Gulyás, majd Gajic vágtázhatott keresztül a pályán egymás után háromszor (13. perc: 8:3).

Megelégelte csapata tízperces gólképtelenségét az orosháziak vezetőedzője. A korábbi veszprémi kedvenc, Buday Dániel, aki magához hívta övéit egy percre. Ugalde váltotta gólra a lopott labdát, majd Knezevic talált be. Szeitl harcolt ki büntetőt, melyet Gajic értékesített higgadtan. Morva kozmetikázta a különbséget, de a hazaiak továbbra is magasabb sebességi fokozatban kézilabdáztak: Ugalde, Gajic és Gulyás is egy az egyben akciózhatott (23. perc: 13:5).

Kristóf érkezett irányítóba, Ligetvári és Tóth átlövő pozícióban kapott lehetőséget öt perccel a vége előtt. A vendégek kihasználták a Telekom szokatlan felállását, Oláh, Morva, Knezevic és Antal góljával 4-0-s szériát produkáltak (29. perc: 14:10). A félidei szünetre Ugalde harmadik gólja után vonulhattak a felek (16:11).

Molnár érkezett Ugalde helyére, Miklert pedig Borbély váltotta a gólvonal előtt a térfélcserét követően. Terzic és Gulyás révén 3-0-s rohammal nyitott a Telekom. John lőtte ki a rövid sarkot, majd Knezevic is értékesítette büntetőjét, de Gulyás és Gajic megállíthatatlannak bizonyult. Nem sokkal később már tízzel vezetett a címvédő (39. perc: 23:13).

A folytatásban állandósulni látszott a különbség a felek közt, a Veszprém félgőzzel is tartotta előnyét (48. perc 27:17). Az utolsó tizenkét percre teljes sort cserélt Javier Sabaté mester: egyszerre lépett pályára Szakály, Tóth, Ligetvári, Szita, Szeitl és Molnár is. Molnár, majd Szita váltotta gólra lehetőségét, mialatt rendre meggátolták a fiatalok az Orosháza támadásépítéseit. Kristóf is hozzátette magáét, majd Radojevic törte meg együttese nyolcperces gólképtelenségét. Morva élt ekkor az emberfórral (56. perc: 31:20). A végjáték is a mieinkről szólt: Borbély védésekkel, Szeitl és Szita gólokkal zárta a meccset.

Férfi kézilabda NB I, a 23. fordulóból előrehozott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Orosházi FKSE 33:20 (16:11)
Veszprém Aréna, 800 néző. Vezette: Bíró, Kiss.
Veszprém: Mikler – Gajic 11 (2), Gulyás 6, Blagotinsek 2, Schuch, Terzic 4, Ugalde 3. Csere: Borbély (kapus), Rodriguez, Szeitl 3, Ligetvári, Molnár 1, Kristóf 1, Tóth, Szita 2, Szakály. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Orosháza: Herjeczki – Pásztor, Németh 1, Knezevic 4 (2), Markoski 2, Radojevic 2 (1), Tárkányi 1. Csere: Miklós (kapus), Korompály 1 (1), Oláh 1, John 1, Morva 4, Srsen, Ferenczi, Döme 1, Antal 2. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4.

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – Szeretném megköszönni a tiszta játékot az ellenfélnek. Gratulálok a fiatal játékosaimnak, remekül küzdöttek ma. Remek felkészülési lehetőség volt a mai találkozó a Flensburg elleni BL-rangadóra. Kiváló alkalom, hogy mindenki fel tudja venni a kellő ritmust. Ancsin sérülés, Kopljar betegség miatt nem lépett ma pályára. Gajic óriásit játszott, az pedig külön öröm, hogy az utolsó tizenkét percet megnyerték fiatal játékosaim.

Szeitl Erik: – Jó iramú, hajtós mérkőzést vívtunk. Rengeteget dolgozunk, hogy minél többször pályára léphessünk a felnőttek között.

Buday Dániel: – Tudtuk, hogy jobb csapat nálunk a Veszprém. A mai mérkőzést arra használtuk, hogy a saját szintünkön tudjunk építkezni. Nagy élmény volt a fiatal játékosaimnak ilyen közegben pályára lépni.

Antal Szabolcs: – Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Próbáltunk felkészülni a mai meccsen az előttünk álló sorozatra, s néhány hibát kijavítani.
forrás: vehirsport.hu
 Vissza