Gasztroudvar a Bakony Expón
2016. november 7.
Gasztrosátor várja az ínyenceket a Bakony Expón, a Veszprém Aréna előtt.
Gasztroudvar a Bakony Expón
A gasztroudvarban a környék ismert éttermeit találhatjuk meg – Veszprémből a Betekints, a Chianti és az Oliva van jelen, de a térség más részeiről is érkeztek vendéglátósok, például a Balaton-partról a Baricska csárda vagy Zircről a Szarvaskút étterem.

„Nagyon jó a szortiment, a pörkölttől a fine dining ételekig minden megtalálható itt, mindenki talál a kedvére valót” – értékelte a gasztroudvar kínálatát Tornyos Balázs, az Oliva étterem séfje.

Az Oliva egyébként egy könnyed előétellel és egy csokoládébombával készült az eseményre. „A libamáj tortánk egy hideg előétel borzselével, bevált, nagyon szeretik a vendégek. A csokibomba pedig tizenéve fent van már az étlapunkon, azt hoztuk ki egy kisebb kivitelben.”

A gasztroudvar célja nemcsak az, hogy a Bakony Expóra kilátogató vendégeket kiszolgálják. Az, hogy a környék jelentősebb éttermeinek séfjei jelen vannak a kiállításon, lehetőséget ad nekik arra, hogy új beszállítókat, őstermelőket ismerjenek meg, kialakuljanak új kapcsolatok, ezáltal erősödjön a helyi piac, és a kisteremelők portékája megjelenhessen a vendéglátóhelyek menüjében is – erre Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hívta fel a figyelmünket.
forrás: vehir.hu
 Vissza