Négy gól volt a különbség
2016. október 25.
A Telekom Veszprém megizzadt a fiatal erőket felvonultató Nexe ellen, a győzelem azonban egy percig sem forgott veszélyben a Veszprém Arénában.
Négy gól volt a különbség
A hétvégi, Barcelona elleni BL-vereséget követően a SEHA-ligában folytatta szereplését a Telekom Veszprém, amelyhez a jó formát mutató Nexe érkezett vendégjátékra. A horvát ezüstérmes gárda a múlt héten egy góllal győzött a Breszt ellen, két napja pedig csak háromgólos vereséget szenvedett a Vardar ellen.

Javier Sabaté erős keretet nevezett a találkozóra, noha Mirko Alilovic, Cristian Ugalde, Schuch Timuzsin és Marko Kopljar is pihenőt kapott. Sérülés, illetve betegség miatt pedig Nagy László, illetve Ivan Sliskovic nem állt a stáb rendelkezésére. Ligetvári Patrik mellett Borbély Ádám kapott helyett a meccskeretben a fiatalok közül.

Villámrajtot vett a Veszprém: Ilic után Gulyás talált be, Borbély pedig védéssel mutatkozott be a kapuban. Srsen szerezte a vendégek első találatát, amire újabb két hazai válasz érkezett, Gulyás és Ancsin remekelt (4. perc: 4:1). Zrnic mattolta a szélről Borbélyt. Lékai vetette észre magát, majd Ligetvári robogott végig a pályán, s célzott pontosan. Blagotinsek percei következtek: a szlovén óriás zsinórban háromszor járt túl Lorger eszén. Igaz, a horvátoknak is volt miért örülniük, Mredenovic és Vegar faragott a hátrányból (11. perc: 9:4).

Állandósulni látszott a különbség a felek közt. A folytatásban pontosabb támadójátékra váltottak a horvátok, védőfaluk azonban továbbra sem tűnt igazán acélosnak (16. perc: 11:7). Gulyás talált be újra, a túloldalon pedig Barisicet lehetett dicsérni, gólt lőtt és kétperces előnyt brusztolt ki övéinek.

Frissített együttesén Sabaté mester: egyszerre jelentkezett játékra Palmarsson, Marguc, Nilsson és Rodriguez is. Az izlandi fenoménnak nem is kellett több egy offenzívánál, rögtön góllal szállt be. Először vezetett hattal Veszprém, időt is kért Zdenko Kordi (22. perc: 14:8). Hatni látszottak az edzői intelmek, zsinórban hárommal közelítettek a horvátok: Nenadic, Zrnic és Herceg volt eredményes (26. perc: 14:11).

Hatperces hazai gólcsend után szólt újra a bakonyi gólágyú, Iváncsik sütötte el a fegyvert, majd a másik szélső, Marguc is a felső sarokba bombázott (16:11). Palmarsson tulajdonította el a horvátoktól a játékszert, az akciót pedig Marguc fejezte be. A félidő utolsó gólját Vegar szerezte (17:12).

Eter góljára Gajic, Srsenére pedig Ancsin tüzelt vissza a második játékrész elején. Sok hibával kézilabdázott a bakonyi alakulat, de Mikler védéseinek hála nem jött közelebb az ellenfél. Elöl nem ment, a Nexe pedig Barisic és kapusa, Lorger révén háromra zárkózott (39. perc 19:16).

A hétperces gólcsendet megelégelő Sabaté időt kért. Ilic rázta meg magát, s törte meg a horvátok lendületét, majd jó védekezést követően Iváncsik is rohanhatott (41. perc: 21:16). Srsen, Nenadic és Eter is tett róla, hogy meccsben maradjanak, a hajrához érkezve ismét három gólra zárkózott a Nexe (45. perc: 22:19).

Újabb veszprémi percek következtek. A 3-0-s szériát Rodriguez, Gajic és Sulic szállította (51. perc: 25:19). De a horvátok is tripláztak: Barisic, Bozic majd Sakic volt eredményes (25:22). Az igazi izgalmak a végén elmaradtak, Nilsson és Sulic bebiztosította a három pontot (27:23).

Férfi kézilabda SEHA-liga:
Telekom Veszprém–Nexe-Nasice 27:23 (17:12)
Veszprém Aréna, 2500 néző. Vezette: Buckievics V., Buckievics J. (fehérorszok).
Veszprém: Borbély – Gulyás 3, Ancsin 3, Lékai 1, Blagotinsek 4, Ilic 3, Iváncsik 3. Csere: Mikler (kapus), Ligetvári 1, Terzic, Palmarsson 1, Rodriguez 1, Marguc 2, Nilsson 1, Sulic 2, Gajic 2 (1). Vezetőedző: Javier Sabaté.
Nexe: Lorger 1 – Zrnic 3 (2), Srsen 5, Vegar 3, Mrdenovic 1, Barisic 3, Nuic. Csere: Vesligaj (kapus), Manci, Sakic 1, Nenadic 2, Herceg 1, Eter 2, Bozic 1, Halikovic. Vezetőedző: Zdenko Kordi.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – A Nexe ismét bebizonyította, hogy egy remek csapat,. Jól kezdtünk, de a Barcelona elleni meccs még érezhető volt a játékunkon. Fáradtak voltunk, sok ziccert hibáztunk. Kissé mérges vagyok, mert van, akitől jobb hozzáállást vártam ma este. Ha bajnokok akarunk lenni, hatvan percen keresztül kell bajnokként küzdenünk, s nem csak egy félidőn át. Ugyanakkor továbbra is büszke vagyok a fiúkra, akik már a huszonharmadik meccsüket játszották az idényben. Hiszek a kézilabdázóimban. A következő feladat a Szeged elleni találkozó, teljes gőzzel készülünk a szombati rangadóra.

Chema Rodriguez: – A Nexe ma is megmutatta, hogy mennyire remek csapat. De nem lepődtünk meg, hiszen a Meskov és Vardar ellen is bizonyították ezt. Az összes SEHA-liga résztvevő komoly erőt képvisel, nincsen könnyű ellenfelek, minden meccsünk kemény. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a mai eredménnyel.

Zdenko Kordi: – Fantasztikus hangulatban játszottunk itt ma este. A csapatom nehéz napokon van túl, hiszen a Vardar elleni találkozó után rögtön Veszprémbe kellett jönnünk. Úgy vélem, jól játszottunk. A játékosaim mai teljesítménye dicséretet érdemel.

Vedran Zrnic: – Sok barátom játszik itt, ezért mindig szívesen érkezem ebbe a gyönyörű csarnokba. Jól játszottunk ma, de a Veszprém a világ legjobbjai közé tartozik. Sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában.
 Vissza