Pályaválasztási kiállítás az Arénában
2016. október 21.
Kezedben a jövő címmel pályaválasztási kiállítást tart a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A fiatalok és szüleik pénteken és szombaton a Veszprém Arénában ismerkedhetnek meg a környék középfokú iskoláinak képzésivel.
Pályaválasztási kiállítás az Arénában
Több mint negyven kiállító várja két napon kersztül az érdeklődő fiatalokat. Az esemény fő célja, hogy a kilátogatók átfogó ismereteket szerezhessenek a térségben működő középfokú intézményekről, s kellően megalapozott döntés után válasszanak pályát.

Informatikai, járműipari és egészségügyi területeken érezhető munkaerőhiány jelenleg – tudtuk meg dr. Vajda Viktória főigazgatótól. Mint mondta, a szakmai fórumok a különböző képzési formák bemutatására szolgálnak, míg a gyakorlati képzőhelyek kitelepülésein testközelből ismerkedhetnek meg a szakmákkal a diákok.

Némedi Lajos az esemény megnyitóján a megfontolt karrierválasztás fontosságát hangsúlyozta. Az alpolgármester szerint kulcsfontosságú, hogy a lehető legjobb döntés érdekében minden segítséget megkapjanak a diákok. – Minden egészséges társadalom alapja a munka, ez alapozza meg a társadalom jövőjét – emlékeztetett.

Az iskolák programjai mellett a diákok önmagukat is megismerhetik mélyebben: személyiség tesztek, pályaismereti kérdőívek, grafológus és a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei is segítenek a pályaválasztásban.

Az ingyenes rendezvény pénteken 9:00-17:00 között, szombaton 9:00-13:00-ig várja a látogatókat.
forrás: vehir.hu
 Vissza