Ezért is két pont jár
2016. október 18.
A szokatlan felállásban és rengeteg hibával játszó Telekom Veszprém négy góllal gyűrte le a derekasan hajtó Mezőkövesdet a kézilabda NB I keddi játéknapján.
Ezért is két pont jár
Három nappal a THW Kiel elleni bravúros Bajnokok Ligája siker után bajnoki mérkőzésre volt hivatalos a Telekom Veszprém együttese. A címvédő hibátlan teljesítménnyel menetel a hazai pontvadászatban, tizenegy meccsen ugyanennyi győzelem a mérlege. A vendég Mezőkövesd hét vereség mellett egy diadalt számlálhatott a találkozót megelőzően. A két gárda augusztusban már összemérte tudását, akkor tízgólos bakonyi siker (21:31) született. Természetesen ezúttal is a bakonyi elitalakulat számított a találkozó toronymagas esélyesének.

Ennek megfelelően több fiatalt is benevezett csapatába Javier Sabaté vezetőedző. A fantasztikus BL-diadalt kiharcolók közül csak Ancsin Gábor, Chema Rodriguez, Mirsad Terzic, Blaz Blagontinsek és Mirko Alilovic melegített be. Az eddig kevesebb lehetőséget jutó spílerek közül Borbély Ádám, Inal Aflitulin, Mirko Milasevic, Füzi Dániel, Szita Zoltán, Fekete Dávid, Ligetvári Patrik és Tóth Attila került a keretbe.

Villámrajtot vett a Veszprém: Terzic lőtt kilencről könnyedén, Ligetvári szerzett labdát, s rohanta le ellenfelét, majd Rodriguez nyert egyéni párharcot védőjével szemben (4. perc: 3:0). Nem szeppent meg a Mezőkövesd, Trivkovic mattolta Alilovicot, majd Szepesi kezdett gólgyártásba. Igaz, a hazaiak sem maradtak tétlenek: Ancsin, Terzic és Gulyás is betalált (10. perc: 7:4).

A folytatásban is potyogtak a gólok, a hazai védőfalon látszottak az összeszokatlanság jelei, miközben a vendégek nagy kedvvel kézilabdáztak. Pordán góljával mínusz egyre zárkózott a Mezőkövesd, Javier Sabaté elégelte meg a látottakat, s hívta magához övéit tanácskozásra (18. perc: 9:8). Iváncsik ugrott be a szélről s célzott pontosan, a másik oldalon pedig Szepesi értékesítette higgadtan a hétméteresét. Sokadik labdáját adta el a hazai gárda, Vukic büntetett közbelövéssel, Szepesi varázsgóljával pedig a vezetést is átvette az MKC (21. perc: 10:11).

Pordánt küldték ki két percre a játékvezetők, Tóth lőtt higgadtan a hálóba a hetesvonalról, majd Iváncsik egalizált kisvártatva (23. perc: 12:12). A játékrész hajráját főként a hibák jellemezték, amiből a bakonyiak mutattak be kevesebbet: Tóth, Fekete és Gulyás célzott jól, hárommal ment a szünetben a Telekom (15:12).

Kopljar góljára válaszolt Selviasiuk, majd Iváncsik növelte a különbséget. Ismét erőre kaptak a vendégek: Szepesi duplázott és Selviasiuk is végig vitte (36. perc: 18:16). Vukic és a szinte hibátlanul játszó Szepesi lopta a távot, amikor is Tóth rontott büntetőt, az egyenlítésért támadott a Mezőkövesd (40. perc: 19:18).

Alilovic akadályozta ezt meg, majd Trivkovicsot szórták ki a bírók. Kopljar kétszer, Blagotinsek és Iváncsik egyszer volt eredményes a folytatásban (45. perc: 24:19). A Veszprém védekezése továbbra sem akart összeállni. Vukic duplázott könnyedén, elől Chema és Blagotinsek tett arról, hogy ne kerüljön bajba a címvédő (50. perc: 27:22).

Az utolsó tíz percre szemmel láthatóan elfáradtak a vendégek, de a mieink is feltűnően sok technikai hibát vétettek. Milasevic is pályára lépett, Kiss duplázott Tóth hibái után (59. perc: 29:26). A végeredmény Ligetvári állította be az utolsó minutumban.

Férfi kézilabda NB I, alapszakasz, 13. forduló:
Telekom Veszprém–Mezőkövesdi KC 30:26 (15:12)
Veszprém Aréna, 1000 néző. Vezette: Sándor, Szabó.
Veszprém: Alilovic – Gulyás 3, Ancsin 2, Blagotinsek 2, Rodriguez 4, Terzic 3, Iváncsik 4. Csere: Borbély (kapus), Kopljar 5, Füzi, Szita 1 (1), Fekete 1, Ligetvári 2, Tóth A 3 (3). Vezetőedző: Javier Sabaté.
Mezőkövesd: Kovács J. – Vaskó 1, Grünfelder, Trivkovic 2, Vukic 4, Selviasiuk 3, Szepesi 12. Csere: Holló (kapus), Pordán 1, Kovács B., Kiss 2, Radnic 1, Gulás. Vezetőedző: Molnár Ferenc.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 7/4, ill. 3/3.

Így látták a főszereplők

Javier Sabaté: – Remek meccset játszott ma a Mezőkövesd, gratulálok nekik. A mi játékunkról ez nem mondható, de nem is az volt ma az elsődleges. A legfontosabb a két pont megszerzése, s hogy a fiatalok ismét játéklehetőséghez jutottak. Ligetvári, Fekete és Szita is éltek a lehetőséggel, Fontos számunkra, hogy a fiatalokra nagyobb felelősséget tegyünk. Rengeteg hibával kézilabdáztunk, de ez az ára annak, hogy egy nap jó játékos váljék a tehetségekből.

Ligetvári Patrik: – Örülök a győzelemnek. Nagyon keveset tudtunk készülni a mai meccsre. Nem ment jól a játék, de igyekeztünk. Dolgozunk tovább, hiszen sok feladat vár még ránk.

Molnár Ferenc: – Egy nagyon nagy és nagyon kiscsapat találkozott ma. A győztes együttes mellett az enyéimnek is jár a dicséret, hiszen betartották az edzői stáb utasításait. Reméljük, hogy a szezon során is végigkísér minket ez a munka.

Szepesi István: – Végig rohannunk kellett, hiszen tudtuk, hogy felállt fal ellen esélytelenek vagyunk. Látszott a Veszprém játékán a fáradtság. Ha máskor rendezik ezt a meccset, nyilván nagyobb lett volna a különbség. Ma tét nélkül kézilabdáztunk, de szeretnénk most már pontokat gyűjteni.
forrás: Vehirsport.hu
 Vissza