Fiatalnak lenni jó, Veszprémben fiatalnak lenni még jobb!
2016. szeptember 16.
Fiatalok lepték el az Aréna előtti teret pénteken. Sportprogramok, vetélkedők, kézműves sátor, lézerfegyverek, Majka és Curtis és még egy halom izgalmas dolog!
Fiatalnak lenni jó, Veszprémben fiatalnak lenni még jobb!
A városvezetés a Fiatalok Évében rengeteg programmal és kedvezménnyel igyekezett a fiatalok kedvére tenni, de a csúcspontnak mégis a tegnapi Fiatalok Napja számít. Sokan éltek a Randi Szerda kedvezményeivel és az ösztöndíjprogramnak is nagy sikere volt, de az év még nem ért véget!

„Közösség, fiatalok, Veszprém. Ezt a három vezényszót tartottuk szem előtt, amikor programokat szerveztünk nektek. Hiszen ez az év rólatok szól!” – kezdte köszöntőjét Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki arra is kitért, hogy a fiatalság idén bizonyította a tettrekészségét és rátermettségét.

Ha az összes programot fel akarnánk sorolni, hosszúra nyúlna a cikk, de azért szemezgetünk: A Toyota Veszprém egy hibridautót hozott, kézműves sátorral készült a Birs Egyesület, a Fischer Mór Porcelánipari Szakiskola jóvoltából ki lehetett próbálni a porcelánfestést.

A Lélektér Alapítvány, az Új Nemzedék Központ, az Ifjúsági Ház és az EuroDirect is képviseltették magukat. A STÉG a longboardozással ismertette meg az érdeklődőket és akkor még nem esett szó a Veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központ repülőgép szimulátoráról és a lézer fegyver-showjáról, illetve a Veszprémi Rendőrkapitányság részegszemüvegéről és tenyérnyomat vételéről.

Fél hattól a sportoké volt a főszerep: MMA, fitness és zumba bemutatók zajlottak a színpadon.

A csapatverseny eredményhirdetésére fél nyolckor került sor. A díjakat Porga Gyula, Veszprém polgármestere adta át. Elsőként köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették azt, hogy a mai nap megvalósulhasson, illetve azoknak is, akik egész nap azon fáradoztak, hogy a fiatalok biztonságos keretek között szórakozhassanak. A polgármester bízik abban, hogy jövőre ugyanitt és legalább ugyanennyi fiatallal fog újra találkozni.

Összesen hat csapat mérte össze tudását. A feladatok során szükség volt a logikára és a kézügyességre is: a kihívások között szerepelt az újságcikk írás, jelvénykészítés és zenés feladat is akadt.

Az eredmény a következőképp alakult:

1. helyezett csapat: Álomörs
Nyereményük: belépő a Sobri Jóska Kalandparkba

2. helyezett csapat: Iparisok
Nyereményük: belépő a Balaton Pláza Cinema Citybe

3. helyezett csapat: Gasztro
Nyereményük: belépő egy SEHA mérkőzésre

A Kraft, a Közgáz és a Séfek csapata vigaszdíjat vehetett át.

Nyolckor pedig megérkezett a színpadra Majka és Curtis, akiket – a sikoltozásból ítélve – talán az est sztárjainak is nevezhetünk. Őket Sub Bass Monster, a gyulafirátóti fenegyerek váltotta, zárásig pedig Davelogan biztosította a hangulatot és a talpalávalót.
forrás: http://vehir.hu/cikk/35189-fiatalnak-lenni-jo-veszpremben-fiatalnak-lenni-meg-jobb
 Vissza