Világhírű produkciók, világhírű fellépők
2016. június 28.
Forró hangulat a Veszprém Aréna színpadán: júliusban Lisa Stansfield koncert és a Carmen opera várja a közönséget.
Világhírű produkciók, világhírű fellépők
Az idei nyár igazán különlegesnek ígérkezik a Veszprém Arénában, hiszen júliusban itt lép színpadra a világsztár Lisa Stansfield a VeszprémFest keretein belül, valamint Bizet Carmen című operája is látható lesz a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Állami Operaház előadásában.

Mint azt Varga András, a Veszprém Arénát üzemeltető „Csarnok” Kft. ügyvezetője elmondta, örömmel állnak mindkét rendezvény elé, hiszen az arénában minden feltétel adott ahhoz, hogy a szükséges hátteret biztosítani tudják a világhírű produkciók számára. Az ügyvezető hangsúlyozta: az idén fennállásának 8. évfordulóját ünneplő Veszprém Aréna korántsem csak a kézilabdacsapat mérkőzéseiről híres, hiszen számos hazai és nemzetközi nagyszínpadi produkciónak adott már otthont. Július 9-én az operatörténelem egyik leghíresebb darabját, a Carment láthatja a közönség a Veszprém Aréna színpadán. A romantikus, drámai és izgalmaktól sem mentes történet előadásának rendezője Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, akit Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója kért fel arra, hogy újraértelmezve Bizet művét állítsa színpadra a Carment. Az előadást Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja.

Az aréna nyitása óta szinte nem telt el olyan év, hogy esőhelyszínként, vagy tervezett, nagyszínpadi helyszínként ne lett volna otthona a VeszprémFest egy-egy rangos koncertjének is. Idén sem lesz ez másként: július 15-én a világhírű énekesnő, Lisa Stansfield lép fel a Veszprém Arénában. A 80-as évek végén és a 90-es években Lisa Stansfieldet a világ egyik leghíresebb popsztárjaként tartották számon. Érzelmes, magával ragadó hangjának és kortalan popdalainak köszönhetően a slágerlisták élére jutott az Atlanti- óceán mindkét partján, énekelt George Michaellel és a Queennel, többször nyert Brit és Ivor Novello-díjat. Albumai több mint 15 millió eladott példánnyal és legalább 20 vezető slágerrel igazi nemzetközi sikert arattak. Az énekesnő a mai napig nagy népszerűségnek örvend és zeneszerzéssel sem hagyott fel, hiszen időről időre új dalokkal, új albumokkal örvendezteti meg a közönségét. Ezek közül a leghíresebb slágereit hozza el Veszprémbe.

Mindkét produkcióra több ezres nézőközönséget várnak a szervezők. Varga András, a „Csarnok” Kft. ügyvezetője közölte: a 2016-os év első félévi rendezvényeinek tükrében a Veszprém Arénában továbbra is a férfi kézilabda bajnokok ligája mérkőzések és a nemzetközi konferenciák bizonyultak a leglátogatottabbak, programszervezésük fő célja pedig az, hogy a közönség igényeinek és a piaci alapú működésnek egyaránt eleget tegyenek. Tavaly csaknem 210 ezer látogatót fogadott az épület, ami rekordnak bizonyult a nyitás óta, így várható, hogy idén túllépi a másfél milliót a Veszprém Aréna nézőinek száma.

A Veszprém Aréna multifunkcionális jellegét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a küzdőtér parkettája akár egyik rendezvényről a másikra átváltozik és a legváltozatosabb színvonalas rendezvényekhez nyújtja a megfelelő környezetet. A sportrendezvények közül kimagaslik a felnőtt kézilabdacsapat szereplése.

Ha Veszprém a kézilabda fővárosa, akkor a Veszprém Aréna a fellegvár, ahol nem kizárólag a csapat teljesítménye biztosítja a világszínvonalat, hanem a veszprémi szurkolókat is a legjobbak között tartják számon szerte Európában. Szurkolóként és játékosként is hatalmas élmény belépni az Arénába, ez utóbbi varázsát tapasztalhatja meg az a több száz magyar és külföldi fiatal augusztus 7–12 között, akik részt vesznek az idén immáron jubileumi, huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon.

Bár a kézilabda bajnokság nyáron még szünetel, a Veszprém Arénában mégis újra pattogni fog a labda és megzördülnek a hálók. A kézilabdatorna lebonyolításához az Arénában minden feltétel adott, a pályára lépő fiataloknak pedig hatalmas élményt jelent majd az, hogy ugyanezen pályán aratja fényes győzelmeit a veszprémi kézilabdacsapat is Nagy Lászlóval, vagy éppen Andreas Nilsson-nal a soraiban. Ki tudja, talán több Cell-Cupon pályára lépő fiatal legközelebb már valamelyik európai élcsapat játékosaként tér vissza Veszprémbe, ugyanerre a helyszínre.

Az ősz folyamán is számos izgalmasnak ígérkező programot terveznek a szervezők. A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2016-ban harmadik alkalommal kerül megrendezésre november 11–13 között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely idén először három napon keresztül várja az érdeklődőket a Veszprém Arénában. A Bakony Expo rendezvényein bárki megismerkedhet a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival, miközben könnyed színpadi produkciók és a helyi konyhához kapcsolódó témák is terítékre kerülnek. 2016-ban a káposzta játssza a főszerepet, főként ehhez a magyar terményhez kötődő hagyományos és különleges ínyencségeket is megkóstolhatják a vendégek, valamint a műsorokban is felbukkan majd.

Az Aréna idén ősszel is helyszínt ad diákok körében nagy népszerűségnek örvendő regionális pályaválasztási kiállításnak. A különböző kiállítások és expo mellett a különböző zenei formációktól sem lesz mentes az őszi kínálat. Idén is lesz Rocktóber koncert, az újdonságok közül pedig érdemes kiemelni az októberi, világsztárokat is felvonultató retro partyt, a Retronic Fesztivált, novemberben pedig az Edda valamint Demjén Ferenc koncertjét, melyek szintén szerepelnek az arénába tervezett rendezvények között.

A látogatók számát, valamint a változatos programfelhozatalt tekintve is, a Veszprém Aréna nem csupán a környék, hanem a Dunántúl egyik kiemelt rendezvényközpontja.
Többek közt erre az adottságra alapozva, valamint az aréna épületének és környezetének adottságait kihasználva, a város a jövőben további fejlesztéseket tervez végrehajtani. Varga András ügyvezető elmondta, hogy az aréna jelenleg kb. 5200 fős befogadóképességének növelése már régóta határozott igényként merül fel a látogatóknál.
A bővítésre jelenleg konkrét tervek vannak, ezáltal a jövőben 8000 férőhelyesre bővítenék az arénát, ezzel együtt fejlesztenék az olyan kiszolgálóhelyiségeket is, mint a sajtószoba, és további vizesblokkok építését is tervezik.

De a fejlesztési tervek nem csupán az aréna épületére terjednek ki. A Modern Városok Program keretében Orbán Viktor miniszterelnök és Porga Gyula polgármester egyeztettek és a megállapodás értelmében egy komplex sportközpont kerül kialakításra a területen. Így a Veszprém Aréna szomszédságában kap majd helyet az új sportuszoda, valamint a tervezett jégcsarnok is. A fejlesztésnek egyik kiemelt eleme lesz a 8-as és 82-es főutakat összekötő új útszakasz megépítése, amely nem csak egyszerűsíti a közlekedést, de a látogatók számára a parkoló jelentős bővítésére is lehetőséget biztosít. Az új út tervezése idén indul el, párhuzamosan az aréna bővítési és az uszoda építés terveinek az előkészítésével.

Végül, de nem utolsósorban bővülnek az épület szolgáltatásai is: a nagy befogadóképesség és a technikai feltételek révén a Veszprém Aréna egyik erőssége marad a jövőben is a konferencia-, illetve kongresszusszervezés, valamint a vállalati rendezvények szervezése. Ennek érdekében új szolgáltatást vezettek be a Veszprémben és a régióban működő vállalatok részére, melyben a saját céges rendezvényeikhez ötleteket, programválasztékot és rendezvényszervezési szolgáltatást is nyújt a Veszprém Aréna csapata.
forrás: Veszprém Plusz | 2016. június 28.
 Vissza