Új szokás az Arénában
2016. február 18.
Emléktáblák egy óriási fa kézilabdán
Új szokás az Arénában
Hagyományteremtés céljából egy új szokás veszi kezdetét az MVM Veszprém csapatának otthonául szolgáló Veszprém Arénában. A most vasárnapi, PPD Zagreb elleni Bajnokok Ligája mérkőzéssel kezdődően ezentúl minden hazai BL találkozónk előtt egy közel másfél méter átmérőjű fából készült kézilabdának is szerep jut majd a mérkőzés felvezető programjában.

A hivatalos ceremóniát megelőzően ezt a fa kézilabdát leengedjük az Aréna mennyezeti szerkezetéről a pályára, ahol egy szurkolónk - első alkalommal Gyurákovics Istán, az „O” szektor egyik vezérszurkolója - elhelyezi rajta az adott mérkőzésre készített emléktáblát, amelyet már korábban dedikáltattunk az aktuális ellenfelünk játékosaival. Ezt követően ezt az emlékeket őrző labdát felvonjuk a csarnok tetejére, a BL találkozók között pedig onnan levéve, az Aréna előcsarnokában kerül kiállításra.

Az ötlet és a kivitelezés Piltman Miklós ácsmester és a Tető Építők Egyesület nevéhez fűződik. Kollégáival megtervezték, majd nyolc órányi munkával el is készítették ezt a vörösfenyőből készült labdát, amelynek átmérője 1,46 méter, súlya pedig kb. 70 kg. Ezt követően vették fel a kapcsolatot az Arénával és a Klubbal, hiszen szerették volna, ha méltó helyre kerül ez a remekmű. Természetesen mindenki nagy örömmel fogadta a felajánlását, amelyet ezúton is nagyon köszönünk.

Az óriáslabda készítőinak mottója: Hirdesse ez a labda a magyar ácsok és a kézilabda sport dicsőségét!
forrás: www.handballveszprem.hu
 Vissza