A jövő olimpikonjai mérik össze erejüket Veszprémben
2016. január 23.
Háromnapos versengés kezdődött pénteken a Vetési Gimnáziumban: január 22-24. között az ország legjobb csapatai mérhetik össze erejüket és ügyességüket a Diákolimpiai Labdajátékok országos döntőjén.
A jövő olimpikonjai mérik össze erejüket Veszprémben
Tizenkilenc megye legjobb V. és VI. korcsoportos középiskolás sportolói érkeztek Veszprémbe, hogy összevessék tudásukat és megmérkőzzenek egymással a már hagyományosnak számító Összevont Labdajátékok Diákolimpiájának országos döntőjén. A diákolimpián összesen három sportágban indulhattak a versenyzők – kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában – a döntőt pedig öt hónapos, többfordulós megmérettetés előzte meg. A több mint 600 nevező csapatból végül 48 bizonyult arra érdemesnek, hogy esélyesként induljon a bajnoki címért Veszprémben.

Porga Gyula polgármester a péntek esti ünnepélyes megnyitón elmondta: büszke arra, hogy Veszprém adhat helyszínt a diákolimpia döntőjének, különösképp, mert a városban nagy hagyománya van a sportolásnak.

„Több kiváló sportoló, csapat vitte hírét Veszprémnek, de a profik mellett rengeteg amatőr is van, aki szívesen tölti aktív pihenéssel a szabadidejét. Ráadásul utánpótlásból sincs hiány: számos helyi iskola diákjai jutottak be különböző bajnokságokra. Külön megtiszteltetés, hogy most a jövő olimpikonjai között állhatok, és remélem, minél többeket láthatunk majd viszont a 2024-es budapesti olimpián” – fogalmazott.

Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója köszönetét fejezte ki a támogatásért, amit a város nyújt, hiszen anélkül esély sem lenne hasonló események lebonyolítására. A verseny egyébként nem csak hatalmas élményként szolgál: az első három helyezett többletpontokat is kap a felvételin.

A háromnapos országos döntőn vasárnap 5 óráig bezárólag sportáganként 8-8 fiú és lánycsapat vesz részt. Veszprémből a Vetési Gimnázium egy kézilabdás fiú és lány csapatot versenyeztet, a Medgyaszay és a Közgazdasági Szakközépiskolából pedig egy fiú kézilabda illetve egy lány röplabda csapat küzd a legjobb helyezésért. A kézilabda mérkőzések helyszínei a Veszprém Aréna és a Március 15. úti sportcsarnok, a kosárlabda meccseknek a Vetési Gimnázium és a Kádár utcai II. János Pál Tornaterem ad helyet, a röplabdajátékoknak pedig a Táncsics iskola és a Wartha Vince utcai sportcsarnok.
 Vissza