Marian Cozmára emlékeznek
2015. október 7.
Elkészült a Veszprém Kézilabda Fan Club által gondozott, október 11-ei (vasárnap) jótékonysági Marian Cozma-emlékfutás forgatókönyve. Az esemény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jön létre.
Marian Cozmára emlékeznek
A hajdani Fotex KCV fórumos közösségéből alakult VKFC a román válogatott 2009. február nyolcadikán bekövetkezett tragikus halálakor több helyütt ígéretet tett, hogy a fiatalon elhunyt sportoló emlékét örökké megőrzi. Először többezres, városunkat átszelő gyászmenetet szerveztek az MKB Veszprém KC gyilkosságot követő első mérkőzése előtt. A felvonulás után egy évvel – példátlan civil összefogás eredményeként – szobrot emeltek a multifunkcionális csarnok előtti téren. A Munkácsy-díjas művész, Mihály Gábor 2010. február hatodikán felavatott alkotásánál azóta is mindig vannak virágok, koszorúk és mécsesek.

A Külső-kádártai úti Veszprém Arénánál október tizenegyedikén délelőtt, vagyis az aznap, 15 órakor kezdődő török Besiktas Jimnastik Kulubu elleni Bajnokok Ligája kézilabda-találkozó előtt két távon várják Marian Cozma tisztelőit, a rá emlékezőket és a mozogni vágyókat. A társszervező helyi atlétikai műhellyel, a VEDAC-cal kilenc óra és negyed tizenegy között tartják a regisztrációt, mikor is az érdeklődők nevezhetnek az egy és a hat kilométeres távra. Tíz óra húsz perckor kerül sor a közös bemelegítésre, majd fél tizenegykor elrajtol az egy kilométeres futás, majd tizenegykor a hat kilométeres verseny. A rövidebb távon a résztvevők kedvük szerint sétálhatnak, kocoghatnak, adózhatnak a beálló emléke előtt. Háromnegyed tizenkettőkor lesz az eredményhirdetés, tizenkét órakor pedig a tombolasorsolás. A veszprémi Chianti Étterem, a Chianti Gourmet Delicate, a Betekints Wellness és Konferencia Hotel, illetve a Lucifer 2 Pizzéria jóvoltából már biztosan értékes nyeremények találnak gazdára, ám a VKFC a 30/402-68-83-as telefonszámon további támogatók felajánlását várja.

Az egy kilométeres táv esetében ötszáz, míg a hosszabbik távnál ezer forint a nevezési díj. A házigazdák az így befolyt összeget a – helyszínre is ellátogató – Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára utalják át. A hosszabbik távon az első ötven célba érkező emlékpólót vehet át, a kategóriák dobogósai pedig éremdíjazásban részesülnek. A szervezők külön díjazzák a férfiakat és a nőket, az 1995 után és az 1975 előtt születetteket. Mint kiderült: a hagyományteremtő seregszemlét rossz idő esetén is megtartják.

A szervezők, a VKFC és a VEDAC minden érdeklődőt szeretettel vár a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló megmozdulásra, így gyermekeket, diákokat, iskolai közösségeket, más intézmények tagjait és a királynék városának köztiszteletben álló személyeit is.
forrás: VehirSport.hu
 Vissza