A címvédés a cél
2014. április 13.
Veszprém–Plock BL-nyolcaddöntő, sorsolás, bajnoki elődöntő és a Magyar Kupa esélyei, "legutóbb a két BL-nyolcaddöntő között hallattam magamról" - Fazekas Nándor naplója címszavakban.
A címvédés a cél
Nos, arról már előzőleg is írtam, hogy gyengén védekezve nagyon sok gólt kaptunk Lengyelországban. Így sem szurkolóink, sem vezetőink, illetve mi, magunk sem lehettünk elégedettek az ottani játékkal. A visszavágón természetesen szerettük volna kiköszörülni a csorbát. Jó védekezést és kapusteljesítményt vártunk magunktól, hiszen mindig az ad önbizalmat nekünk, amikor gyors lerohanás gólokat tudunk szerezni.

Ezt nagyjából meg is tudtuk valósítani, a hátsó alakzatunk sokat javult a plocki találkozóhoz képest, Mirko fantasztikusan védett és a támadójátékunk is jól működött. Így, ha nem is óriási fölénnyel, de összességében magabiztosan nyertünk. Ugyanis végig biztosan tudtuk tartani a négy-ötgólos különbséget, s az elvárásoknak megfelelően bejutottunk a legjobb nyolc közé.

Veszélyes a Párizs

Pár nappal később megtartották a sorsolást is, ahol ismét nagyon nehéz ellenfelet kaptunk. A PSG eddig nem nyújtott olyan teljesítményt, amelyre a játékosállománya alapján hívatott lenne. A bajnokságban bukdácsolnak, igaz, a BL-ben pedig egy olyan csoportban szerezték meg a második helyet, ahonnan mindenki eljutott a nyolc közé, de ott sem láthattunk tőlük igazán meggyőző játékot.

Úgy tűnik, hogy egyelőre csapatként nem úgy működnek, ahogyan ezt az év elején várni lehetett. Nyáron ugyanis óriási bevásárlásba kezdtek: Hansen és Abalo mellé olyan világklasszisokat igazoltak, mint Narcisse és Vori. Ha közülük csak ketten megrázzák magukat, bárki ellen lehet esélyük. Úgy gondolom tehát, hogy veszélyes alakulat a Párizs, éppen ezért nagyon alaposan ki kell elemeznünk a játékukat.

Persze a nyolc között már nincs gyenge ellenfél. Mindenki erős, mi is azok vagyunk. Remélem, hogy kint jó eredményt érünk el és itthon kiharcoljuk a továbbjutást. Ez az álmunk, ez a célunk. Amit persze nem garantálhat senki, de azt mi magunk szavatoljuk, hogy mindent meg fogunk tenni a cél érdekében. Tavaly és egy évvel korábban is ezért küzdöttük, idén pedig már szeretnénk megvalósítani is.

Nem elég a mezt pályára küldeni

Válogatottjaink nagyon fáradtan tértek haza, hiszen sok edzésen és két meccsen voltak túl. Mindez látszott is rajtuk ez az edzéseken, illetve a bajnoki elődöntő első meccsén is a Füred ellen. Az első félidőben azt hittük, hogy kiküldjük a mezt, s majd jön magától ez eredmény, de nem így lett. A fáradtság ellenére mindenkinek össze kellett szorítania a fogát és koncentrálni, hogy a szünet után javítani tudjunk. Ez véghez vittük és magabiztosan megnyertük az első találkozót.

Szeretnénk megvédeni a címünket

Innentől már a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre koncentrálunk. Szombaton a Gyöngyös ellen vívjuk az elődöntőt, s – bár nem kenyerem a túlzott elbizakodottság – talán megelőlegezhetem, hogy vasárnap a Szeged ellen vívjuk majd a finálét. Nagyon nehéz csata elé nézünk, hiszen a Pick már nagyon feni a fogát a Veszprémre. Semleges pályán szeretnék elhódítani előlünk a trófeát, mert nekik már nagyon unalmas, hogy az utóbbi években rendre mi nyerjük a serlegeket. Látjuk, olvassuk a nyilatkozataikat, melyek alapján biztos vagyok benne, hogy tényleg így is gondolják.

Azonban számunkra is nagyon fontos elvárás a kupa megnyerése, éppen ezért egyelőre csak erre a feladatra koncentrálunk (a PSG elemzése csak jövő hétfőn kezdődik). Most egy cél lebeg a szemünk előtt: szeretnénk megvédeni a címünket, hiszen nekünk egyáltalán nem unalmas a győzelem íze.

Fazekas Nándor
forrás: http://www.vehirsport.hu/cikk/2014-04-10/a-cimvedes-a-cel
 Vissza