JÓTÜNDÉR JÓTÉKONYSÁGI KONCERT – Az összefogás jegyében
2012. május 9.
„A szeretet mindenekfelett”

Május 24-én, este 19 órai kezdettel jótékonysági koncertet szervez a Jótündér Alapítvány, az összefogás jegyében.

A 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc által létrehozott Jótündér Alapítvány a koncert bevételéből a Veszprém Megyei Kórház gyermekosztályát támogatja. Az alapítvány célja a jótékonysági koncerttel, hogy felhívja a figyelmet, hogy az összefogás, a közösen tenni akarás, egymás segítése mindig nyitott szívekre talál.
JÓTÜNDÉR JÓTÉKONYSÁGI KONCERT – Az összefogás jegyében
Dobos Kata, a Jótündér Alapítvány elnöke úgy fogalmazott: „A szeretet az, ami mindennek értelmet és értéket ad, szeretet nélkül nincs egészség. A szeretet mindenkiben ott van, de sokszor nem érezzük, sőt a hiányát tapasztaljuk meg. Ez rossz érzésekhez, testi-lelki tünetekhez, betegségekhez is vezethet. A dalok kiválasztásánál is az volt a cél, hogy mindannyian újra felfedezzük önmagunkban a szeretet érzését. Ahol szeretet van, ott nem kérdés egymás segítése. Példát kívánunk mutatni arra, hogy mindannyiunk közös ügye az, hogy gyermekeinken, rászoruló és elesett embertársainkon kölcsönösen segítsünk, az összefogás erejével.”

A kezdeményezés mellé állt Veszprém Város Önkormányzata is, akik segítséget nyújtottak az alapítványnak a szervezés zökkenőmentessé tételében. A koncert helyszíne a Veszprém Aréna, amely hazánk egyik legfejlettebb vidéki sportlétesítménye, ezáltal méltó ilyen nemes esemény megrendezésére is.

Az alapítvány elnöke megjegyezte: a fellépők kivétel nélkül a jó ügy mellé álltak, és azonnal elfogadták a felkérést. A fellépési díjuk nagy részének elengedésével ők is hozzájárultak, hogy a bevételből beszerzett gépek révén minél több beteg kisgyermek juthasson a szükséges ellátáshoz. Köszönet ezért valamennyi fellépőnek, Balázs Fecónak, Demjén Ferencnek, Szigeti Ferencnek, Takáts Tamásnak és Varga Miklósnak.

***

A Jótündér Alapítványról

Elsőként 2010 novemberében indított el jótékony eseményt az Euronics Műszaki Áruházlánc, valamint a Neo FM. A közel másfél hónap során olyan gyerekek leveleit várták, akik szerették volna valamilyen új háztartási berendezéshez juttatni szüleiket, így köszönve meg az egész éves gondoskodást. A 20 családnak a Jótündér „személyesen” vitte el az ajándékot.

A 2011 májusában zajlott adományozás keretében hat gyermekotthon, több mint 700 lakójának jutott több millió forintnyi anyagi támogatás, valamint a vásárlókkal együtt összegyűjtött játékok és a partneri felajánlásokból származó nagy mennyiségű tartós élelmiszer.

2011 karácsonyán, az akkora már működő Jótündér a Rászorultak Megsegítéséért Közhasznú Alapítvány által, 20 család lett gazdagabb egy-egy műszaki berendezéssel, játékokkal, tartós élelmiszerrel.

A november és december közötti időszak vásárlásaiból, egy meghatározott összeget az Alapítvány rendelkezésére bocsátott az Euronics Műszaki Áruházlánc, mely összegből az idei év elején, a csongrádi Szociális Ellátások Intézménye Gyermekek Átmeneti Otthona részesült.

2012. március hónapban az Alapítvány a veszprémi önkormányzattal együttműködésben, halmozottan hátrányos helyzetű és speciális nevelésben részesülő 121 diáknak és szüleiknek adományozott a mindennapi megélhetéshez segítséget nyújtó pénzbeli adományt.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Dobos Kata
a Jótündér Alapítvány elnöke
dobos.kata@euronics.hu
 Vissza