Szlovákia legyőzésével hangoltak az Eb-re
2012. január 6.
A magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 17:14-es félidő után 33:24-re nyert Szlovákia ellen a Veszprém Arénában.
Szlovákia legyőzésével hangoltak az Eb-re
A január közepén kezdődő szerbiai kontinenstornára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott a szintén Eb-résztvevő szlovákokat fogadta a Veszprém Arénában szerda este, ahol majd két és fél ezer szurkoló gyűlt össze.

Hiába kezdett jól a magyar kapuban Fazekas, a vendégek Leónban profiskodó balszélsője, Martin Stranovsky emberhátrányban is bevarrt két villámgyors indításgólt. A mieink szemlátomást nehezen találták a mérkőzés ritmusát, az ellenfél így tovább növelte előnyét: Urban és a volt kecskeméti beállós, Petro találatával nem sokkal később már három volt közte (6. perc: 1:4). Nemzeti csapatunk – elsősorban védekezésben – lassanként magára talált, elől pedig Mocsai Tamás és Császár talált rést a rivális védőfalán. A játékrész első harmadának végén így már egált jelzett az eredményjelző (11. perc: 5:5).

Ezt követően ismét az északi szomszéd került kétgólos előnybe, a Mocsai-csapat azonban tovább fokozta a tempót és félidő derekánál a vezetést is megszerezte az Iváncsik-fivérek főszereplésével (15. perc: 8:7). A vendégek kiváló adottságú átlövője, Rabek ekkor még egyenlíteni tudott, ám a magyarok válaszként 4:0-s szériát produkáltak (19. perc: 12:8). A játékrész hajrájában Harsányi, Nagy Kornél és Putics is Krivokapics is lehetőséget kapott, a különbség azonban nem változott jelentősen, a felek 17:14-es állásnál mehettek szünetre.

A térfélcsere után Tatai állt be a magyar kapuba, a mezőnyben pedig Vadkerti, Laluska és Katzirz kapott lehetőséget. A túloldalon Heister Zoltán is folyamatosan variálta együttesét, amely ismét jobban kezdte a játékrészt (35. perc: 18:17). A folytatásban a szegedi csapatkapitány, Vadkerti pillanatai következtek, aki a találkozó háromnegyedéig négy találatig jutott (46. perc: 26:21). Ekkor azonban deréksérülése miatt a kispadra kényszerült, a helyére pedig kényszerűségből Grebenár állt be.

A végjátékban a csurgói Szöllősi Szabolcs és szegedi Ancsin is megmutathatta képességeit, mindketten gólokkal vették ki részüket a diadalból (50. perc: 27:21). A piros mezesek felforgatott összeállításban – Tatai bravúrjaival támogatva – is növelni tudták fórjukat, a 33:24-es végeredményt Putics alakította ki a dudaszó pillanatában.

Válogatottunk pénteken Németországba utazik, ahol felkészülési mérkőzésen Brémában és Magdeburgban is összecsap a hazaiakkal. Az Eb-n Oroszország ellen kezdünk január 16-án.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Szlovákia 33:24 (17:14)
Veszprém Aréna, 2300 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Magyarország: Fazekas – Iváncsik T. 2, Mocsai T. 2 (1), Schuch 1, Ilyés 2, Zubai 2, IVÁNCSIK G. 5. Csere: TATAI (kapus), CSÁSZÁR 4, Nagy K., Putics 3, Harsányi 1 (1), Laluska, VADKERTI 4, Krivokapics 1, Katzirz 1, Szöllősi Sz. 2, Grebenár 1, Ancsin 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Szlovákia: Stochl – Urban 1, Valo 1, Kukucka, Petro 1, RABEK 8, M. STRANOVSKY 5 (2). Csere: Putera (kapus), Kopco 3, Tarhai 2, Hruscak, Duris, Antl 2 (2), Kasagranda 1, Mikeci, Szabó P, Dudas. Szövetségi kapitány: Heister Zoltán.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

Nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – Komoly munkából érkezett mindkét társaság a mai találkozóra. Ellenfelünk kezdett frissebben, a mi játékunk hullámzó volt az összecsapás elején. A megszokottnál több technikai hibánk volt a játékrész első felében, ekkor érződött a társaságon az elmúlt időszakban elvégzett munka. A labdaszerzéseket követő lerohanás góloknak köszönhetően azonban át tudtuk venni a meccs irányítását, s növelni tudtuk az előnyünket. A különbségnek ugyanakkor nem tulajdonítok nagy jelentőséget. Lékai térdsérülés miatt nem tudta vállalni ma a játékot, vele hatékonyabb leszünk a nyitott védekezés ellen. Fontos, hogy a csapatomnak az oroszok elleni nyitómeccsen kell csúcsformában kézilabdázni. Több variációt is gyakoroltunk, igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni.Hétfőn ki kell hirdetnem, hogy ki az a 18-19 játékos, aki utazhat a kontinenstornára. A döntéshez fontos információkat kaptam ma.

Heister Zoltán: – Dinamikus, jó mérkőzést játszottunk. A jó kezdés után visszaesett a teljesítményünk. A második félidőben sok labdát adtunk el és sok felesleges hibát vétettünk.

Szabó Péter: – A felkészülés elején járunk. Az Eb-nyitányig még van időnk kellően összeszokni, akkorra kell ugyanis a csúcsformánkat időzíteni.
forrás: http://vehir.hu
 Vissza