Három perc alatt üres lett az aréna
2011. október 26.
Veszprém - Nemrégiben ért véget a veszprémi önkormányzati tűzoltóság kiürítési gyakorlata: ezerháromszáz ember hagyta el alig három perc alatt fegyelmezetten a Veszprém Arénát.
Három perc alatt üres lett az aréna
A hang és fénytechnikai raktárban tűz ütött ki: ezt a feltételezett helyzetet gyakorolta a tűzoltóság a rendőrség és mentők közreműködésével. Az MKB bajnoki meccs szünetében értesítették a szurkolókat, hogy vészhelyzeti gyakorlat következik a meccs lefújása után. A nézők jelesen vizsgáztak, tudtuk meg Jakab Tamás, a veszprémi tűzoltóság parancsnok-helyettesétől.

A gyakorlat évenkénti megtartását jogszabály teszi kötelezővé. A gyakorlat során mindazon biztonsági szabályokat ellenőrizzük, amelyek segítenek a nézőknek az aréna biztonságos és gyors elhagyásában. A cél a meglévő biztonsági rendszer hatékonyságának ellenőrzése, esetleges hibák felderítése, kiküszöbölése. A minél hatékonyabb beavatkozás érdekében el kell érnünk, hogy a tűzoltóság, rendőrség és mentőszolgálat együttműködése zökkenőmentes legyen egy ilyen nagyszabású eset kapcsán.
forrás: naplo-online.hu
 Vissza