Az MKB kipipálta a zöldeket
2011. szeptember 9.
Veszprém – Gólgazdag mérkőzésen, kissé még akadozó játékkal is simán fektette két vállra az MKB Veszprém KC bajnoki címvédô férfi kézilabda-együttese a fuzionált FTC-PLER alakulatát.
Az MKB kipipálta a zöldeket
MKB–FTC-PLER
42:29 (21:13) Veszprém Aréna, 2000 néző. V.: Ágnecz, Sipos. MKB Veszprém KC: Fazekas – Gulyás 2, VUJIN 9 (2), CSÁSZÁR 7 (1), SULIC 6, TERZIC 5, Iváncsik G. 4. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Ilyés 1, Vilovski 2, Perez 1, Iváncsik T. 1, Laluska 2, Korazija 2. Edző: Mocsai Lajos. FTC-PLER: Kominek – Bendó, MAZAK 3, KOCSI 3, Bakos 3, LENDVAY 5, KIS 7. Csere: Székely (kapus), Balaz 3, Marczinkó, Pálos 3, Mikita, Hajdu 1, Rév 1 (1). Edző: Zsiga Gyula. Kiállítások: 16, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

A bajnoki címvédő a tavalyi harmadik Ferencvárosból és a nyolcadik PLER-ből fuzionált fővárosi alakulatot fogadta. Kissé megilletődötten kezdett a zöld-fehér vendégcsapat, nem úgy Sulic, aki a megszokott vehemenciával vetette magát bele a mérkőzésbe.
Az MKB Veszprém KC gólgazdag találkozón, tizenhárom találattal múlta felül a két csapatból eggyé vált fővárosi FTC-PLER gárdáját (Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Az MKB Veszprém KC gólgazdag találkozón, tizenhárom találattal múlta felül a két csapatból eggyé vált fővárosi FTC-PLER gárdáját (Fotó: Kőrösparti Beatrix)

A budapesti csapatból Kis egyenlített, majd Vujin és Terzic is felavatta Kominek kapust. Sulic és Terzic nagy kedvvel kézilabdázott és góljaikkal a 10. perc végére 8:3-at mutatott az eredményjelző. Az FTC-PLER szép akciókkal háromra zárkózott fel és a félidő közepéig tartotta a különbséget (16. perc: 11:8). Császár irányításával gyors egymásutánban nyolcat vágott a bajnok, amire mindössze két válasz érkezett (19:10).

A játékrész végére tetemes különbséggel vonultak öltözőbe a csapatok (21:13), a nézôk mégis fanyalogtak, elsősorban a szerintük gyenge védőjáték miatt. Szünet után 6:1-es rohanással tovább növelte a differenciát a bajnok (26:14), azonban a drukkerek többsége elégedetlenül fészkelődött a helyén.

A szurkolók arról értekeztek, a Veszprém védelme bizony gyengébb a megszokottnál. „Srácok, az idén nem működik a harmonika. A Kiel ellen ez a toporgás kevés lesz” – kiabálta be az egyik szimpatizáns. Vajon a beszóláson méláztak-e el a pályán lévők, vagy egyszerűen csak rövidzárlat következett, de Pálos úgy cikázott végig a sétálgató piros mezesek között, mint a villám.

Aztán Iváncsik Gergő gólja észhez térítette a Veszprémet (30:18), amelyik visszatért a megszokott tempóhoz, és a végjátékban már látványos, szép akciógólokkal, ellentmondást nem tűrően hozta a kötelezőt.
forrás: www.naplo-online.hu
 Vissza