Szeretnénk bajnoki címet ünnepelni
2011. május 19.
Az MKB Veszprém KC játékosának blogja fókuszban a bajnoki döntő eseményeiről és a Fazekas-család nagy öröméről.

Tudtuk, hogyha a bajnoki döntő második, Tisza-parti meccsén nyerünk, akkor nagyon közel kerülünk a bajnoki címhez. Ennek szellemében, nagyon keményen készültünk a találkozót megelőző héten.
Szeretnénk bajnoki címet ünnepelni
A győzelem reményében pedig már szombatunk délután elutaztunk Szegedre. Előtte azonban a mérkőzés időpontjában edzettünk, majd egy gyors ebédet és összepakolást követően 15 órakor keltünk útnak, hogy másnap teljesen kipihenten tudjunk pályára lépni. Vacsorára egy nagyon finom halászlével vendégeltek meg minket a klub vezetői egy helyi halászcsárdában, ami az utóbbi időben már szinte tradíció nálunk.

Egy ilyen fontos meccsen nagyon fontos, hogy kipihentek legyünk, ami ezúttal meg is látszódott a játékunkon. Ahogy ígérte a rivális, nagyon forró hangulatban fogadtak minket, s mindent megtettek annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat, s ne három meccs alatt tudjuk le a bajnoki döntőt.

Azonban a találkozón lépésről lépésre felőröltük a Picket, s szép lassan el is húztunk tőlük. Végül tizenhárom góllal nyertünk, ami véleményem szerint nem tükrözi a két együttes közötti különbséget, hiszen Szegeden nincs ennyi a két csapat között. A BL-ben igen erős csapatok is megszenvedtek az újszegedi sportcsarnokban, nekünk azonban most nagyon jól jött ki a lépés. Igaz, mindenki százötven százalékot nyújtott a sikerhez.

Így nyugodtabban készülhettünk a finálé harmadik ütközetére, hiszen tudtuk, hogy nyolc játékosunk elutazik a katari klub-világbajnokságra. S nem szerettük volna, hogyha ez 1-1-nél történik, mert öt nap alatt négy mérkőzéssel a lábukban biztos el lesznek fáradva a fiúk, s ahogy hallom egy-két kisebb sérülés is nehezíti a dolgukat. Nem lesz egyszerű a feladatunk, hiszen a Szeged nem feltett kézzel érkezik hozzánk, mi azonban szeretnénk eldönteni a bajnoki cím sorsát. Mi kilencen,akik itthon maradtunk, nagyon keményen és becsületesen, ám remek hangulatban készülünk. S mi is szeretnénk játéklehetőséget kapni vasárnap.

Múlt hétvégén Gergő fiammal a 2002-es születésűek országos elődöntőjén jártunk Győrben. Csapatunk háromból három meccset nyert, s bejutott az országos döntő legjobb nyolc csapata közé, amelynek küzdelmei remélhetőleg Veszprémben lesznek. A kézilabdát egyébként összekötöttük egy kis kirándulással és pihenéssel is, hiszen az egész család velünk tartott.
forrás: vehir.hu
 Vissza