Szegeden is kiütéssel nyert az MKB
2011. május 9.
A veszprémi férfi kézilabda együttes 13 találattal nyert Szegeden, így május 22-én bajnoki címet ünnepelhet az Arénában.

A férfi kézilabda élvonal döntőjének második ütközetén a Pick Szeged együtteséhez látogatott a címvédő MKB VKC. Mint ismert, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának első, veszprémi ütközetén a bakonyiak diadalmaskodtak hét találattal.

A vendéglátóknál az első meccset sérülés miatt kihagyó Katzirz és Vadkerti mellett az ujjsérülést szenvedő Sulc is kimaradt, a mieinkénél azonban Perez és Vujin is a keretbe került.
Szegeden is kiütéssel nyert az MKB
A vendégszektort teljesen megtöltő veszprémi drukkerhad legnagyobb örömére – a szegediek szerint az első mérkőzésen sportszerűtlen – Sulic zörgette meg először a hálót, majd Császár duplázta meg az előnyt. Lékai és Zubai révén kisvártatva egyenlített a házigazda, Iváncsik Tamás és Vujin jól helyezett lövése után ismét kettő volt a Mocsai-csapat előnye (7. perc: 2:4). A folytatásban szorosan ott loholt a címvédő nyakában a Pick, Bajorhegyi vezetésével mínusz egyre is feljöttek (15. perc: 6:7), egyenlíteniük azonban nem sikerült.

Sulic már a játékrész közepén begyűjtötte a második kétperces kiállítását, így a folytatásban Vilovski töltötte be a beállós posztot az MKB-ban. A játékrész utolsó harmadának kezdetén még mindig látótávolságon belül volt az ellenfél (21. perc: 8:10), ám Peric kiválóan elkapta a fonalat, s zsinórban védte a meglehetősen tanácstalanul támadó Tisza-partiak lövéseit. A mieink eközben az Iváncsik-fivérek főszereplésével öt alkalommal mattolták a játékszerrel keveset találkozó Tatait. A Skaliczki-csapat majd’ tízperces gólcsendjét Bajorhegyi törte meg, kialakítva a félidei 9:15-ös állást.

A hazaiak kezdték nagyobb lendülettel a második játékrészt, mínusz négynél (35. perc: 13:17) a felzárkózás halvány reménye is felcsillant számukra, tovább csökkenteni azonban már nem tudták a különbséget. Sőt, Grünfelder kihagyott büntetője után a veszprémi közönség kedvenc, Lusnyikov lőtt ziccerből Mikler kapujába. Lékaiék számára továbbra is komoly fejtörést okozott a remeklő veszprémi hatos fal áttörése, miközben Iváncsik Gergőék szebbnél szebb megmozdulásokkal növelték nyolcra a különbséget (42. perc: 14:22). Az újszegedi sportcsarnok szinte robbant a hangorkántól, ám ezúttal nem a megszokott „Pick Szeged” kiáltás zúgott, hanem az „Építők” rigmus.

A szegediek gyakorta kézilabdázhattak emberelőnyben, a mieinket viszont ez sem zavarta. Peric eszén büntetőből sem tudtak túljárni, így kevéssel a találkozó háromnegyede után tízet számolhattak a bakonyi szimpatizánsok az ellenfélre (47. perc: 15:25). Az utolsó negyedórában fiatal játékosait, köztük harmadik kapusát, Tóth Mihályt is becserélte Skaliczki-mester, a mieinknél viszont a közönség „követelése” ellenére sem kapott lehetőséget Fazekas. A végjátékban a veszprémi szurkolók ünneplése közepette Gulyás és Vujin is megszórta magát (53. perc: 18:31), miközben a Csongrád megyei nézőknek a már említett fiatalok egy-egy szép megmozdulásán kívül semmi oka nem volt az örömre.

A címvédő rendkívül magabiztosan nyerte a döntő második felvonását is, így újabb sikere esetén május 22-én ismét bajnoki címet ünnepelhet a Veszprém Arénában.
forrás: vehir.hu
 Vissza