Pontot érő feltámadás
2011. május 2.
Az első huszonöt percet "átaludta", majd hétgólos hátrányból döntetlenre mentett a Barabás KC a vendég Dunaújváros ellen.
A Fehérvár elleni hazai és a Békéscsaba elleni idegenbeli vereségét követően első pontjaira hajtott a Veszprém Barabás KC a vendég Dunaújváros ellen.
Pontot érő feltámadás
A két sokszoros válogatott átlövő, Ferling és Mehlmann találataival indult az összecsapás, majd utóbbi kétperces kisbüntetését követően a szintén rutinos Balogh növelte kettőre a vendég előnyt. Kisvártatva fordult a kocka: Ferling kiállítása után a mieink egyenlítettek (8. perc: 4:4). A játékszerrel keveset találkozó Lengyel már tíz perc után átadta a helyét Hoffmann-nak. A folytatásban számos hibával, eladott labdával szőtték támadásaikat a bakonyiak. Gyurka János folyamatosan cserélte belső embereit, hiába, a tízperces hazai gólcsendet hat góllal büntették a Duna-partiak.

Hoffmann első védései és Borkowska beállása hozott némi fordulatot a játékba. A beállós követő emberfogást alkalmazott Ferlinggel szemben, amely szemlátomást megtörte a Kiss Szilárd vezette alakulat lendületét. Mindezek ellenére öttel a szünet előtt már hét volt a különbség (7:14). Mehlmann vezetésével azonban erős hajrába kezdtek a veszprémiek, amelynek eredményeként 10:14-es állásnál mehettek a félidei pihenőre a felek.

A szünet után ott folytatták Földesék, ahol előtte abbahagyták. Hoffmann elkapta a fonalat, előtte a hazai védő fal is feszesebbé vált, a gyors ellentámadások révén pedig hamar az egyenlítésnek tapsolhatott a Veszprém Aréna publikuma (34. perc: 14:14). Fordítani azonban nem sikerült a VBKC-nak, sőt, rendre az újvárosiak kerültek előnybe. Az ellenfél soraiban a két Takács vezetéknevű játékos, a beállós Dusmáta és a jobbszélső Lili vitte a prímet, míg a mieinknél Borkowska tartotta a lépést góljaival (42. perc: 17:20).

Nem sokkal később Jókai vezetésével már négy volt a vendéglátók hátránya, ekkor a góllövést tekintve addig „néma” Veszeli is hozzászólt a meccshez, akinek három bombájával egyre olvadt a differencia (50. perc: 23:24). Öttel a vége előtt kezdődhetett minden elölről, miután Mehlmann előbb higgadtan értékesített egy büntetőt, majd akcióból is betalált (26:26).

Előbb Ábrahám, majd Koroknai révén a vezetést is átvette a Gyurka-csapat. Kettővel a lefújás előtt Mehlmann megkapta a harmadik kétperces kisbüntetését, ám az azzal együtt megítélt büntetőt Hoffmann bravúrral hárította. Igaz, ez sem szegte kedvét Baloghnak, aki a következő támadásnál ismét a hetes vonal elé állhatott, ekkor pedig már nem hibázott (28:28). Az utolsó percben így is megszereztette volna a győzelmet a Veszprém, a helyzetek azonban kimaradtak, összességében igazságosnak mondható döntetlen született.
forrás: http://vehir.hu
 Vissza