Elmaradt a csoda - Kiesett az MKB a BL-ből
2011. április 5.
Veszprém - Férfias küzdelemben, győzelemmel búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Az MKB fantasztikus első félidőt produkált a Barcelona ellen, többször is kilenc góllal vezetett, de csak négyet tudott megtartani előnyéből.
Elmaradt a csoda - Kiesett az MKB a BL-ből
MKB Veszprém-Barcelona Borges 30:26 (15:8)
Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: B. Methe, R. Methe.
MKB Veszprém KC: PERIC - Gulyás 2, SULIC 4, LALUSKA, LUSNYIKOV 1 (1), Terzic 3, Iváncsik G. 2. Csere: Liszkai (kapus), VUJIN 11 (1), Eklemovic, PEREZ 3, Vilovski 1, Császár, Korazija 1, Iváncsik T. 2, Nagy K. Edző: Mocsai Lajos.
F.C. Barcelona Borges: Sjostrand - Tomas 3, NAGY L. 4, Sarmiento 1, Noddesbo, Romero 2, GARCIA 9 (5). Csere: Perez (kapus), RUTENKA 5, Igropulo, Jernemyr, Sorhaindo, Oneto 1, Entrerrios 1, Ugalde. Edző: Xavier Pascual.
Kiállítások: 14, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/5.

Peric védte Nagy Laci lövését, majd az ismétlést is hárította, de a másik oldalon Sjöstrand is a helyén volt Iváncsik Gergő lövésénél. A hazai hálóőr eksztázizsban volt és a közönség is, miután Peric védte Romero hetesét is. Gulyás szerezte e meccs első találatát, majd Vujin lőtt a vendégkapuba. Romero a hatodik perc elején szépített egy hazai hiba után lerohanásból.

Egyelőre rendkívül elszántan és taktikusan kézilabdázik az MKB, a Barca kicsit az öltözőben maradt, de ez ne zavarjon meg senkit. Érdekesség, hogy irányítóban Eklemovic kezdett. Az ő passza után Sulic háromra növelte a hazai előnyt, majd nem sokkal később a horvát ismét betalált Vujin szép átadását követően, 9. perc: 5:1. Xavier Pascual azonnal időt kért, majd átlövőket cserélt. Rutenka és Igropulo érkezett.

Nem segített a változtatás, Terzic a magasban, s Sulic harmadszor is eredményes. A Barcának újabb öt percre volt szüksége, hogy betaláljon, Rutenko célzott pontosan, 11. perc: 6:2. Hihetetlenül jól védekezik a Veszprém. Csapat és közönsége egyaránt fantasztikus hőfokon pörög.

A bírók némi töprengés után két perccel büntették Lusnyikov szabálytalanságát, a hetest pedig Garcia belőtte. A Barca képtelen volt mit kezdeni az emberlőnnyel, a másik oldalon viszont a frissen beállt Perez eredményes volt, 8:3. Perez újabb találatával a 17. percben már hat találat a különbség.

Erre már a vendégek szakvezetője is felállt a kispadról, ennek ellenére Iváncsik Gergő belőtte az MKB tizedik gólját. A katalánok kapust cseréltek. A fiatal Perez védett egyet, de a másik oldalon Tomas csak a kapufát találta el. Hihetetlen: három gólon a spanyol sztrácsapat! A másik oldalon újabb Perez bomba, 21. perc: 11:3. Vujin lő a lábak között: 12:3.

Újabb embereket vetett be a kispadról Pascual, de nem ők, hanem Garcia hozta közelebb a Barcelonát, a szélső két hetest értékesített egymás után. - Veletek vagyunk, nyerni akarunk - zúg a lelátóról.

A hazaiaknál Császár érkezett, de az irányító lövését blokkolták. Vujin törte meg a veszprémi gólcsendet, 13:5. A vendégek megnyitották a védekezésüket, emiatt Perezéknek is váltaniuk kell.

Peric a 27. percben újabb tiszta ziccert fogott, azonban ezúttal Laluskát száműzték két percre a bírók. Gulyás átlövésből hatalmas dugót eresztett a jobb alsóba, Entrerrios válaszolt, majd Tomas futott el, 14:7. A végére még inkább felpörögtek az események: Vujin értékesített egy hetest, aztán Oneto volt pontos a hatosvonalról.

Fantasztikus, s talán senki által sem várt első harminc percen vannak túl a csapatok. A bakonyiak hihetetlenül elszánt és pontos játékkal rukkoltak elő, míg a katalán sztárgárda egyszerűen nem találta a fogást Mocsai Lajos csapatán. Jelenleg összesítésben egyenlő az állás, de még nagyon sok van hátra.

A második félidő alső gólját Nagy László szerezte, a reakció óriási fújjolás volt. Mindez nem zavarta az átlövőt, aki Iváncsik Gergő elhibázott lövését követően ismét betalált. A Barcelona két perc alatt négyre csökentette a különbséget, Mindent bele - hallatszik a lelátóról. Most az MKB maradt az öltőzőben, 15:12. A negyedik perc végén Iváncsik Gergő végre megtörte a jeget, majd Vujin volt eredményes. Terzic próbálta túl erélyesen megállítani Nagy Lászlót, de sajnos gól és kiállítás lett a végeredmény.

Iváncsik Tamás emberhátrányban szerzett gólt, majd Garciát "állíttatta ki". A 38. percben 19:13-at mutatott az eredményjelző, de Rutenka, majd Sarmientio csökkentette a különbséget, miután Vujin mellétrafált egy büntetőt. Még tovább fokozódott a csata keménysége, s jól látszik, hogy a spanyolok is idegesek. Kivéve Garciát a büntetővonalról, a szélső 19:16-ra módosította az állást.

Rutenka emelkedett és csökkentette két gólra a differenciát, majd Tomas talált be. Mocsai Lajos 19:18-nál időt kért. Nagy bajban a Veszprém, de több mint a félidő fele még hátra van. Sajnos nem sikerült rendezni a sorokat, és a játékvezetők sem segítettek ebben: először belemenést fútak Császárnál, majd Iváncsik Tamást állították ki. Vilovski is két percet kapott, mire egy duda landolt a pályán. Az egyik német játékvezető akkurátusan a zsűriasztalra helyezte a tárgyat. Négy veszprémi mezőnyjátékos a pályán, így nincs nehéz dolga a katalán együttesnek. Garcia egyenlített, 19:19.

Vujin próbált löketet adni együttesének egy szép góllal, aztán Peric védett újra ziccert. Terzic kettőre növelte az előnyt, 47. perc: 22:20.

A bírók továbbra sem szimpatizálnak a veszprémi védekező harcmodorral, ezúttal Sulicot szórták ki. Vujin emberhátrányban eredményes, azonban sajnos a vendégek egyre biztosabban kézilabdáznak, 23:22.

- Harcoljatok - buzdítj a a drukkerhad az MKB-t, de ebben nincs hiba, a magyar bajnok becsülettek, összeszorított foggal küzd. Tíz perccel a vége előtt Vujin hetesét Sjostrand védte. Korazija nem hibázott, s 24:22-nél utolsó rohamra indult az MKB. Sajnos nem tartott sokáig a felbuzdulás, két találattal válaszolt a Barca.
Nagy Kornél szép gólpasszal mutatkozott be, de a vendégeket nem ingatta meg semmi. Négy perccel a lefújás előtt már nem a továbbjutás, hanem a győzelem a tét, 27:25.

Lusnyikov a büntetővonalról növelte háromra a hazai előnyt, Romero válaszolt, de Sulic belőtte a 29. veszprémi gólt. A vendégek már nem tudtak újítani, így négygólos hazai siker lett a vége.

Mocsai Lajos: - Nem sikerült a csoda, de gratulálok a bravúrhoz együttesemnek. Hihetetlen sokat dolgoztunk, s meg is leptük az első félidőben a spanyolokat a játékunkkal. Szervezetten védekeztünk, Peric pedig jól védett. Nagy különbség alakult ki, a probléma ott adódott, hogy kaptunk néhány olyan gólt támadási hibákat követően, ami elkerülhető lett volna. Az idei párharc minőségileg jobb volt, mint a tavalyi. Az első mérkőzésen sajnos nem sikerült szorosabb eredményt elérnünk. A két csapat közötti különbséget feltehetően a mi védekezési fogyatékoságunkból és a kötelező cserékből adódó kiállítások jelentették. Felkészültségünket mutatja, hogy kontroll alatt tudtuk tartani ennek a fantasztikusan felkészített csapatnak a játékát. korszerű, attraktív kézilabdát láthatott a közönség. Jövőre tovább fogunk fejlődni szakmailag. Kívánom a végső sikert a Barcelonának a BL-ben.

Xavier Pascual: - Gratulálok a Veszprémnek, tavaly és most is megmutatta, egy olyan csapat, amelynek a legjobb négy között kellene lennie. Tudtuk, hogy nehéz lesz ellenük játszani. Az első félidőben teljesen a hazaiak irányították a mérkőzést, sokat segített nekik Peric remek teljesítménye. A folytatásban állítottunk egy két dolgot a játékunkon és nagyobb elszántsággal léptünk pályára. Örülök, fontos párharcot vettünk sikerrel. Nem ijedtünk meg mínusz kilencnél sem.

Nagy László: - Én is gratulálok a Veszprémnek, amely remekül felkészült. Az idei párharc hasonlított a tavalyihoz. Nehezen lendültünk bele, de abszolút bíztunk benne, hogy hatvan percnyi kemény munkával fel tudunk zárkózni. Jó hangulat volt, akadtak beszólások, de nem zökkentettek ki. Fantasztikus közönség van itt Veszprémben.
forrás: www.naplo-online.hu
 Vissza