Jön a csúcsrangadó!
2011. március 18.
Szombaton (18 óra) a férfi kézilabda bajnokságban az ősi rivális Pick Szegedet látja vendégül a címvédő veszprémi alakulat.

Noha négy forduló még hátravan a férfi kézilabda NB I alapszakaszából a bakonyiaknak, kijelenthető, hogy a pontvadászat első két helyének sorsa gyakorlatilag már eldőlt. A sorozatban hibátlan veszprémiek előnye ugyanis négy pont a tizenhat győzelem mellett két vereséget számláló szegediekkel szemben, ugyanakkor – a tabellán hátra pillantva – a Pick második helye sem foroghat veszélyben.
Jön a csúcsrangadó!
A két fél „ősi” rivalizálása és a presztízs miatt azonban még sem tekinthető tét nélkülinek a párharc, hiszen a mieink számára a makulátlan mérleg megőrzése, Zubaiéknak pedig az MKB példátlanul hosszú győzelmi sorozatának megszakítása a cél. Mint ismeretes, a Szeged utoljára a 2007/2008-as bajnokság rájátszásának döntőjében tudott nyerni a mieink ellen, az azóta eltelt meglehetősen hosszú időszakban mindannyiszor a Veszprém hagyhatta el győztesen a játékteret a két társulat közös fellépésén. Igaz, a fiatal magyar játékosokra épülő, rokonszenves kézilabdát játszó rivális ősszel óriási csatában egyetlen találattal maradt alul Iváncsikékkal szemben.

– Az örökrangadó mindig sajátos hangulatú, függetlenül attól, hogy a Veszprém előny tetemes a pontvadászatban – szögezte le a szerdai bajnokit követő sajtótájékoztatón Mocsai Lajos, majd a nemzeti együttes elmúlt időszakbeli szereplésére utalva hozzátette: a szegedi játékosok a veszprémiekhez hasonlóan mindent megtettek azért, hogy a magyar válogatott a világ élvonalában maradjon, most azonban klubjaikban kell bizonyítaniuk egymás ellen.

– A minden bizonnyal teltházas találkozó igazi csemegét ígér, hiszen a Szeged magabiztos, nagy küzdő együttes. Komoly ellenállásra kell készülnünk, ezért hatvanpercnyi koncentrált játékra van szükségünk. A jó védekezés mellett a gyors lerohanások és visszarendeződések dönthetik el a mérkőzést. Bízom a hátsó alakzatunkban, illetve a sérülés után visszatérő Peric állóképességében. Nagy küzdelem várható, ezért úgy készülünk, hogy kellően frissek legyünk szombatra. Fantasztikus hazai közönség előtt a magunk javára szeretnénk fordítani a párharcot – hangsúlyozta a mesteredző, aki a folytatásra utalva elmondta, a következő meccseken emberfeletti energiákat kell mozgósítani tanítványainak.

A két alakulatra ugyanis egy hét múlva a nemzetközi porondon is komoly megmérettetések várnak. Míg a mieink a BL-döntős spanyol Barcelonával, addig a Tisza-partiak a német Flensburggal meccselnek a legjobb nyolc közé jutásért az első számú európai sorozatban.

A bajnoki címvédő az Orosháza kiütésével „melegített” a rangadóra, Skaliczki László együttese pedig a Mezőkövedet verte magabiztosan a hétközi fordulóban. A mieinknél a sérült Fazekast leszámítva mindenki bevetésre készen várja az összecsapást. A Csongrád megyei gárda soraiba pedig visszatérhet a válogatott balátlövő, Katrzirz Dávid.
forrás: vehir.hu
 Vissza