Vitathatatlan előny - Mindkét megyei együttes magabiztosan győzött
2011. február 24.
Dunaújváros, Balatonfüred - Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság hétközi fordulójában az MKB Veszprém megőrizte hibátaln mérlegét, a Füred biztosan nyert.Vitathatatlan előny - Mindkét megyei együttes magabiztosan győzött
Balatonfüred-PLER 37:29 (17:16)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh.
Balatonfüredi KSE: SZABÓ T. - TOMBOR 6, KOVÁCS 4 (1), Ivanov, Kis, SZÖLLŐSI I 5, PÁSZTOR 10. Csere: SZATHMÁRI (kapus), Salamon 1, Németh 1, SANDRK 9, Dioris 1. Edző: Sótonyi László.
PLER KC: Iglesias - SZALAFAI 7, Pál, Debreczeni 3, KUPI 4, Lendvay 5, Pálos 2. Csere: Székely (kapus), GAZDAG 6 (1), Marczinkó 2, Bak. Edző: Adorján Gábor.
Kiállítás: 18, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1.

A fürediekben még élénken élt az őszi nem várt vereség emléke, épp ezért már az első percektől kezdve tudatosítani akarták ellenfelükben, még egyszer hasonlót nem szeretnének átélni. Remek védekezés után 4:2-re megléptek a hazaiak, de Kupi duplája és Debreczeni lábbal levett gólja után 4:5-re fordított a PLER. A balatoniak igyekeztek gyorsan visszavenni az irányítást, ám a PLER makacsul tartotta magát, így a félidő derekán 7:7-t mutatott az eredményjelző.
Sandrk francia formáját hozta: a 17. percben már negyedik átlövését szerezte, de csapata is kezdett észhez térni. Ezt jelezte, hogy a hajrához érve Pásztor és Szöllősi I triplájával 15:8-t mutatott az eredményjelző. Szabó sorozatban mutatta be a bravúrokat, amit lehetett megfogott, de többször került kiszolgáltatott helyzetbe, ráadásként sok hazai gólszerzési lehetőség kimaradt, s a PLER 8:2-es sorozattal, a játékrész végére 17:16-ra felzárkózott.

Fordulás után a játékvezetők kerültek elsőként középpontba, Szathmári még a gólvonal előtt megmentett egy labdát, azonban hiába, mert az alapvonalon álló sípmester valahogy bent látta a játékszert. Gyorsan potyogtak a gólok, egyik védelem sem állt a helyzet magaslatán (38. perc: 22:21). Két szép füredi akció után háromra nőtt a különbség, de nem érezhette magát biztonságban a BKSE. Szalafai kétszer is mattolta Szathmárit, ám Sandrk és Pásztor is megszerezte nyolcadik gólját és újra visszaállt a hármas differencia (26:23). Kettős emberhátrányban hetest fogott Szathmári, aztán Székely is.

A hajrát Pásztor nyitotta meg (29:25), és Tombor gólja már tetemes differenciát jelzett. Az 56. percben Lendvay kihúzta a gyufát és szövegért négy percre kiküldték, így piroslappal végleg kénytelen volt elhagyni a játékteret. Tombor is újra régi fényében tündökölt (34:27), és Pásztorról sem szabad megfeledkeznünk, aki tíz találatával továbbra is versenyben van a gólkirályi címért. A végeredményt Sandrk állította be a végére elfáradó fiatal vendégek ellen.

A BKSE hozta a kötelezőt és begyűjtötte a két pontot. A füredieken főleg az első félidőben volt érezhető a fáradság, de hamar túlestek a holtponton és ettől kezdve nem volt megállás.

Sótonyi László: - Érződött rajtunk a fáradtság, de becsületesen megoldottuk a feladatunkat. A hét végéig a védőjátékban kell feljavulnunk. Addig még három nap áll rendelkezésünkre, szerintem ez elég lesz arra, hogy felfrissüljünk és a KEK-meccsen is tisztességgel helytálljunk.

Adorján Gábor: - A játékosok jól álltak hozzá a mérkőzéshez. Tanulságos, hogy a második félidőben vétett hibáinkat a Füredhez hasonló csapatok azonnal megbüntetik. Sokat tanultunk ebből a bajnokiból, bízunk a nyolc közé jutásban.

.........................................................................................................

Dunaferr Alexandra-MKB Veszprém KC 21:33 (12:17)
Dunaújváros, 1100 néző. V.: Árokszállási, Janáky.
Dunaferr: Repóth - Kurbely, Morva 1, Takács 3, Muhl, Bali, SZEPESI 6. Csere: KOVÁCS (kapus), Benmiloud 1, Nagy D. 2, HAJDU 6, Kuzmichev 1, Hornyák 1. Edző: György László.
MKB Veszprém KC: Liszkai - Iváncsik T. 1, VILOVSKI 3, Laluska 2, PEREZ 3, Sulic 2, Iváncsik G. 3. Csere: Császár 2, VUJIN 8 (1), Gulyás 4, Nagy K. 2, Korazija 3. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/0, ill. 2/1.

Az ebben a szezonban a kiesés elől menekülő Dunaújváros otthonába látogatott szerdán a bajnoki címvédő. A találkozó egyik érdekessége volt, hogy a veszprémiek által múlt nyáron leigazolt Császár Gábor és Nagy Kornél most lépett pályára először tétmeccsen saját nevelőcsapata ellen. A hazaiak a kezdősípszó előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták a visszavonuló Kemény Józsefet, aki 27 esztendőn át állt a klub szolgálatában. A kiváló játékosnak személyesen Molnár Ferenc Caramel énekelte el egyik legnagyobb slágerét, majd Sinka László MKSZ-elnöktől kapott egy magyar válogatott mezt.

Szép számmal gyűltek össze a nézők az újvárosi sportcsarnokban, a lelátók csaknem teljesen megteltek, s az sem vetette vissza a jó hangulatot, hogy a vendégek három gyors góllal kezdtek. A hazai időkérés után szépített az Újváros, ám a jobbára ifi-, és juniorkorú fiatalok nem sok eséllyel vették fel a harcot az MKB-védelemmel, amely pedig ezúttal két stabil emberét is nélkülözte. Lusnyikov gyermeke születése miatt hazautazott, Terzicnek pedig a bemelegítéskor kiújult a derékfájása.

A 12. percben már 2:10-et mutatott az eredményjelző, ám a folytatásban összekapták magukat a hazaiak és mínusz háromra (27. perc: 11:14) zárkóztak fel. A folytatásban kissé paprikássá vált a hangulat (Laluska és Muhl kakaskodtak), a játékrészt végül Vujin szép gólja zárta.

A második félidőben fokozatosan morzsolta fel ellenfelét az MKB. A veszprémiek ekkor már valamivel motiváltabban játszottak, s különösen Vujin gólerős teljesítményének köszönhetően megfelelő arányú sikert arattak a végig remekül küzdő hazaiak felett.

György László: - Az első 15 perc megilletődöttsége után sikerült kézilabdáznunk.
Mocsai Lajos: - Ezen a meccsen szabadjátékot adtam a játékosoknak.
forrás: www.naplo-online.hu
 Vissza