Ritmusban maradni
2011. február 23.
Balatonfüred, Veszprém - A nemzetközi kupaporond után szerdán ismét a hazai bajnokságban kell bizonyítania megyei NB I-es csapatainknak. Az MKB Veszprém KC Dunaújvárosba látogat, a Balatonfüredi KSE pedig a PLER KC alakulatát fogadja.
Ritmusban maradni
A hosszú évekig csúcsmeccsként emlegetett Dunaferr.MKB párosítás erre a szezonra végképp elveszítette rangadó mivoltát. Az egyszeres bajnok és kupagyőztes, KEK-döntős Duna-parti bajnoknál elfogyott a pénz, legjobbjai eligazoltak, s jelenleg négy ponttal a tabella utolsóelőtti helyén szerénykedik a csapat. Remek utánpótlásbázisuknak köszönhetően ugyan még mindig nagyon sok ifjú tehetség pattogtat az újvárosiaknál, de rutintalanságuk miatt velük komoly feladat lesz a bennmaradás kiharcolása.

Az MKB érthetően elsősorban a soron következő Bajnokok Ligája megmérettetésekre (szombaton idegenben a dán Kolding lesz az ellenfél, majd egy héttel később a francia Montpellier otthonában kell pályára lépni) koncentrál, s a címvédő szokásához híven a hazai viadalokat is megpróbálja a minél jobb nemzetközi szereplés érdekében kihasználni.

- Két olyan BL-csata előtt állunk, amelyek nagyban befolyásolják a tavaszi folytatást. Természetesen a dunaújvárosi vendégszereplés előtt is elvégezzük a megfelelő munkát, ellenfelünket megnézzük videón, de elsősorban már a Kolding ellen készülünk - nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos, aki hozzátette: a Dunaferr nincs könnyű helyzetben, fiatalokkal áll fel, azonban csapata ennek ellenére komolyan veszi az összecsapást és megpróbálja maximálisan végrehajtani a szombati dániai találkozóval kapcsolatos feladatokat.

A hazai együttes fiataljai vállalkozókedvűek és gyorsak, így jól lehet ellenük gyakorolni a visszarendeződést, valamint a felállt fal elleni játékot is.
A veszprémi edző elmondta: hétfőn este együttese remek csapatépítő programot tartott, a közös beszélgetés rendkívül hasznos volt és tovább erősítette a közösséget, amely készen áll a soron következő feladatok teljesítésére.

A Dunaferr-MKB meccs szerdán18 órakor kezdődik. A találkozó előtt a hazaiak ünnepélyesen elbúcsúztatják az 1984 óta a klub szolgálatában álló, most visszavonuló Kemény Józsefet.

A Balatonfüred alakulata hétfőn este ért haza Párizsból. Sótonyi László vezetőedző a vasárnapi derbi után szabadprogramot adott csapatának, a többség Párizs belvárosát járta, míg az idősebb korosztály inkább a szállodában múlatta az időt. Hétfőn délelőtt regeneráló futás szerepelt a programban, majd rövid pihenőt és ebédet követően indult útnak haza a társaság. A már tavaszt idéző párizsi idő után szakadó hóesésbe érkezett meg Ferihegyre a füredi küldöttség. A BKSE trénere már a buszon közölte, kedden videózás és edzés vár a tanítványaira, hiszen szerdán este a PLER-t fogadják.

- Annyiban könnyű a helyzetünk, hogy nem ismeretlen csapatot fogadunk, tisztában vagyunk vele, milyen erőt képvisel főváris ellenfelünk - kezdte Sótonyi László. Óriási motiváló erőt jelent számunkra, hogy az ősszel nem várt, fájó vereséget szenvedtünk a PLER otthonában. Szeretnénk a bennünk maradt negatív nyomokat felülírni önmagunkban és a szurkolóinkban is.

Az őszi találkozón a házigazda úgy nyert 25:24-re a balatoniak ellen, hogy végig a vendégek vezettek, viszont az utolsó pillanatban fordítani tudott a PLER. Akkor a hazaiaknál kimagaslóan teljesített a rutinos Lendvay Péter, aki 11 találatig jutott, valamint Pálos Gábor, ő hétszer volt eredményes. A BKSE-től Pásztor István hét, Bakos Dávid hat alkalommal vette be a PLER kapuját.

- A feszített program egyáltalán nem befolyásolja a felkészülésünket a szerdai bajnokira. Remélem, a mérkőzést azzal a lendülettel játsszuk le, amivel Tremblayben befejeztük a második félidőt. Párizsban bebizonyítottuk, nemzetközi szinten is megálljuk a helyünket, ha ugyanezt a játékot nyújtjuk, akkor nem kell félnünk senkitől. Száz százalékos koncentrációt várok mindenkitől. Bízom benne, harapni fogunk - hangsúlyozta Sótonyi mester.


/// Kedden délelőtt orvosi kontrollon vett részt Dejan Peric, a veszprémiek tavaly októberben térdműtéten átesett csapatkapitánya. A szerb kapust az operációt elvégző dr. Hangody László vizsgálta meg, aki rendben találta a testrészt, bár megjegyezte: a játékos kicsit túlerőltette magát. Peric valószínűleg jövő héten térhet vissza. További hír, hogy Jevgenyij Lusnyikov kétnapos szabadságot kapott. Az orosz védekezőspecialsta gyermeke születése miatt Moszkvába utazott. ///


Forrás: www.naplo-online.hu/sport-kezilabda/20110222_nbIes_kezi
 Vissza