Veszprémben a női csapat is bajnokságot ünnepelne
2010. augusztus 26.
Évek múlva a bajnoki címet is megcélozhatja a veszprémi Barabás KC első osztályú női kézilabdacsapata - mondta Barabás Árpád, a klub elnöke sajtótájékoztatón szerdán a Veszprém Arénában.

Természetesen addig még rengeteg munkát kell elvégezni, de a végső cél a dobogós helyezés, majd a bajnoki aranyérem - hangsúlyozta az elnök. Mint mondta: lassú, de biztos meneteléssel, következetes munkával elérhető a cél, s Veszprémben ismét női bajnokcsapatot szeretnének ünnepelni.
Veszprémben a női csapat is bajnokságot ünnepelne
Emlékeztetett arra, hogy tavaly az NB I-be felkerült csapatnak még csak a bentmaradást tűzhették célul, s a kilencedik helyen végeztek, egy ponttal lemaradva a középmezőnytől. A most induló bajnokságban egyértelműen a stabil középcsapattá válás a cél (5–8. hely), amelyhez minden feltétel adott: a keret erős, kizárólag ismert NB I-es játékosok alkotják, s Gyurka János edzői felkészültsége, szakmai tudása szintén garancia a jó eredmény elérésére.

A klubelnök közölte azt is, hogy hét játékossal – Emberovics Mírával, Farkas Veronikával, Jenőfi Katalinnal (ő Romániából érkezett Veszprémbe a balátlövő posztjára), Koroknai Viktóriával, Király Annamáriával, Mehlmann Ibolyával és Sterbik Andreával – erősítették meg a csapatot.

Barabás Árpád szerint „legnagyobb kihívásnak" az utánpótlás-nevelést tartják, s azt szeretnék elérni, hogy később saját nevelésű, tehetséges fiatalokkal töltsék fel a csapatot. Ennek első lépéseként együttműködési megállapodást kötöttek nyolc veszprémi iskolával, ahol szeptembertől a kézilabda oktatása, a tehetségek felfedezése kiemelt feladat lesz.

Akarat és polgári virtus kellett ahhoz, hogy Veszprémben a „már-már halódó női kézilabdát" valaki újra élessze – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Veszprém országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón. Rámutatott: különösen nem könnyű újra éleszteni ott a női kézilabdát, ahol olyan nagy nevű elődök fémjelzik a színvonalat, mint például a Tóth-Harsányi testvérek. Barabás Árpád rendkívüli elszántsággal és „polgári virtussal" élesztette fel Veszprémben a női kézilabdát, tudatában annak, hogy itt a mérce a '70-es évek női bajnokcsapata és kupagyőztese, a Bakony Vegyész.

Navracsics Tibor még hozzátette: ha a már európai hírű MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata mellett a nők is bajnokságot nyernek majd, „akkor elmondhatjuk, hogy Veszprém a kézilabda magyarországi fővárosa", sőt, ha mindkét csapat újabb és újabb sikereket ér el, akkor Veszprém Európa egyik kézilabda-fővárosává válhat.


foto: veszprembarabaskc.hu
forrás: www.nso.hu
 Vissza