Veszprémben kezdődik az idei Szuperkupa szezon!
2010. április 9.
Ötödik szezonjához ért az Oldtimer Szuperkupa. A jubileumi évet idén a Veszprém Classic 2010 kétnapos versenye nyitja április 9-10-én. A nagy hagyományokkal rendelkező túra idén már a nemzetközi szövetség elismert rendezvénye FIVA B besorolással.
Veszprémben kezdődik az idei Szuperkupa szezon!
A verseny minden olyat folytat, ami miatt éppen erre a térségre esett a választás 2002-ben, amikor elkezdődött az 1/100-as, azaz pontossági versenyek hazai története. Veszprém belvárosa, az éjszakai szakasz, a Bakony kanyargós útjai mind szerepelnek majd idén is. A negyven autóból álló mezőny felkeresi azokat a legendás rallypályákat is, amiknek burkolatát a tél nem szedte ízeire. Sok mérőpont, teljesíthető távok, éjszakai veszprémi kavargás és végül kedvencünk, az állatkert legrégebbi lakójának Buki sasnak újabb egyéves kiemelt támogatása – erről szól a Veszprém Classic 2010-ben. A városi programok sorában már kiemelt helye van a rendezvénynek, a túra fővédnöke ebben az évben is Veszprém alpolgármestere Porga Gyula.

A verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat és sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros - vezető és navigátora - az ügyességi szakaszokon hozzák az előírt szintidőt századmásodperce! Az győz, aki a legpontosabban teljesíti az előírt időt, összhangban van a mechanikus stopperével, autójával és versenyzőtársával. A sportélmény mellett a fő cél egy kellemes autózás az ország egyik legszebb vidékén

Résztvevők
Több, mint 40 különböző autó áll rajthoz, 17 márka képviseli magát a kategóriákban 1956-tól 1977-ig. Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Triumph, Jensen, Zsiguli, NSU, Mercedes Benz, Porsche, Jaguar, Skoda, Volvo, MG, Peugeot, Jensen Healey, Volkswagen, Rolls-Royce is van az indulók között.


Programok - Nézői pontok

2010. április 9. péntek
09:00-12:00 Gyakorlás a Veszprém Aréna parkolójában
14:30- Rajt a Veszprém Arénától
19:30- Ünnepélyes bemutatás az Óváros téren
19:30- Éjszakai navigációs feladat Veszprém utcáin
21:00- Befutó a Betekints Völgyben

2010. április 10. szombat
09:00- Verseny rajtja a Veszprém Arénától
12:00- Ebéd Noszlopon
13:15- Pecsételés Pápán a Főtéren
16:15- Befutó Veszprémben az Óváros téren
19:30- Díjkiosztó ünnepség a Veszprém Arénában


A verseny hivatalos honlapján további információk is megtalálhatóak. Fotók, videók, érdekességek.
Információ: Magyar Andrea szervező (30-688-4120)
www.veszpremclassic.hu
 Vissza