Elhunyt Marian Cozma
2009. február 9.
A veszprémi Patrióta Lokál előtt vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának játékosát. A 26 éves sportolót szíven szúrták, és a kórházba szállítását követően vesztette életét.

Rácz Jenő még vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Ivan Pesicnek, az MKB Veszprém KC horvát válogatott kapusának kivették az egyik veséjét, Zarko Sesum, a csapat szerb válogatott irányító játékosa pedig súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett, s vasárnap őt is megműtötték.

Szó nincs arról, hogy a fiatal játékos megvakulna az egyik szemére. Egyelőre látási zavarai vannak, amelyek az arccsonttöréséből származnak, de a szeme világát nem fogja elveszíteni. Egy korrekciós műtétet követően a szeme maradéktalanul gyógyulni fog.
Elhunyt Marian Cozma
Folyamatosan frissülő hírek:

http://index.hu/bulvar/2009/02/08/veszprem_ket_ferfit_koroz_a_rendorseg

http://origo.hu/itthon/20090208-leszurtak-marian-cozmat.html

http://nemzetisport.hu/kezilabda/egy-szomoru-vasarnap-kronikaja-megkeseltek-marian-cozmat-220815.html

http://sportgeza.hu/kezilabda/2009/02/08/cozma_a_legynek_sem_tudott_artani

http://hawaii2.ithelpportal.com/MKSZ2008

http://kezilabda.com

http://naplo-online.hu

http://mti.hu

http://veszpremkfc.hu

http://mkbveszprem.huMarian Cozma (1982–2009)
1982. szeptember 8-án született Marian Cozma, aki a Dinamo Bukarestben kezdte karrierjét, majd 2002-ben, Fehéroroszország ellen debütált román válogatottban is. A kivételes adottságú, hatalmas termetű beállós szülei révén szívta magába a sportág szeretetét, akik szintén válogatott játékosok voltak. Román bajnokságot és kupát nyert a Dinamóval, ahol 2006-ban a Veszprém elleni találkozón keltette fel a veszprémiek figyelmét, miután kilenc gólt dobott a mieinknek. A királynék városában hamar megkedvelték a csupa szív játékost, aki bajnoki címhez és KEK-győzelemhez vezette a csapatot. Utolsó gólját a Balatonfüred ellen szerezte szombat este.
 Vissza