CIRKUSZ AZ ARÉNÁBAN
2008. augusztus 19.
A Magyar Állami Nagycirkusz művészei augusztus 23-án, szombaton délután négy órakor lépnek fel a Veszprém Arénában.

A műsorról Eötvös Györgyöt, a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. művészeti vezetőjét kérdeztük.
- A veszprémi vendégjáték igazi kuriózumnak ígérkezik - hangsúlyozta Eötvös György. A programról már tavaly nyáron megkezdődtek az egyeztetések az arénával, s hosszabb távra tervezik az együttműködést.
CIRKUSZ AZ ARÉNÁBAN
- Hatvanhét fellépő lesz, amelyből negyvenketten külföldiek. Olaszországból 170 kilogrammos fóka, Franciaországból majmok érkeznek. Várjuk a kenyai akrobatákat Nairobiból, ahogy a magyar stúdiónövendékek és az artistaiskola végzősei is bizonyíthatnak majd. A kétszer közel egyórás műsor egy Rómeó és Júlia-koreográfiával indul.

Eötvös Györgytől megtudtuk, a Fővárosi Nagycirkusz tartja fenn a magyar artistaiskolát, épül a Hungária körúti próbaterem, a vidékieket kollégiumban helyezik el. A magyar artisták az oroszok és a kínaiak mellett a világ élvonalába tartoznak. - A fenntartásra mintegy 200 millió forint jut évente, ami viszont nem fedezi a műsorok költségeit, azoknak meg kell térülniük. Véleményem szerint állami támogatás nélkül nehéz igazi értéket produkálni ebben a szakmában - hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva a művészeti vezető.

A Magyar Állami Nagycirkusz művészei évente 300- 400 ezer ember előtt szerepelnek a fővárosban. A művésze-ti vezető elmondta: az elmúlt öt-hat évben a gyerekek és az idősek mellett egyre több a huszonéves fiatal a lelátón, ami örömmel tölti el.
forrás: www.naplo-online.hu
 Vissza