KOSÁRLABDA FÉRFIVÁLOGATOTT - Megint győztünk!
2008. augusztus 4.
Az ezúttal jobban igyekvő vendégeket ismét megverte a magyar csapat. Két nap alatt másodszor is megverte az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott a románokat. A csapat a győzelem mellett új taktikai variációkat is kipróbált. Costel Cernat azt ígérte, most jobban fog játszani csapata, mint tette pénteken Tapolcán. Nos, a románok egykori kiváló játékosából lett szövetségi kapitánya ismerheti tanítványait, mert igen agilisan kezdtek, nyilván szerették volna feledtetni az előző napi 92–61-es vereséget. Ám a mieink sem hagyták magukat. Az augusztus 20-án Szófiában kezdődő Európa-bajnokságra készülő együttesünkben a sérültek száma Tapolcához képest eggyel gyarapodott: Grebenár Péter sem játszhatott.
KOSÁRLABDA FÉRFIVÁLOGATOTT - Megint győztünk!
A pályán lévők azonnal felvették a románok ritmusát, az elején főként Sitku Ernő jeleskedett, aki nem csupán a palánk alól, hanem a hárompontos vonal mögül is eredményes volt. Nála csak Németh István tevékenykedett eredményesebben: a csapat kapitánya négyszer célzott pontosan a 6.25-ös vonal mögül, és húsz perc alatt szerzett 14 pontjával ő szerezte a nagyszünetig a legtöbbet a mezőnyben. A románok akár közelebb is zárkózhattak volna a két negyed alatt 17 egységnyi előnyt összeszorgoskodó hazaiakhoz, ha egyik legképzettebb játékosuk, a center Dan Paltinisanu nem gúnyos ajakbiggyesztéseivel és a bírók rendszeres, látványos megtapsolásával lett volna elfoglalva.

A második félidőben színesebb lett a románok játéka. Beállt a francia-román kettős állampolgárságú Kalala Brice Kabengele, és a 221 (!) centi magas, 22 éves Ionut Dragusin, aki felkerült az NBA draftlistájára. A spanyol Bruesában játszó center mozgása kísértetiesen hasonlít a tengerentúlon és a filmvásznon is megcsodált Gheorghe Muresanéra, csak talán könnyebb lesz belőle kosárlabdázót faragni az Államokban. Az igazán filmvászonra illő jelenet a meccsen akkor jött el, amikor a 13 centivel alacsonyabb Hendlein Roland lesapkázta a "lépegető exkavátort".

A magyarok nem feltétlenül a vendégek összeállításához próbáltak igazodni, különböző taktikai variációkat próbált gyakoroltatni játékosaival Mészáros Lajos. Nagy feladat a mandulaműtétje után felépülő Fodor Márton, valamint a sérülése után visszatérő Kámán Tamás újbóli csapatba építése. Erre is kiváló alkalom volt a szombati randevú, amelyen remekül szórakozott az új Veszprém Aréna közönsége.

És még nyertünk is. Megint.Aréna Európa szívében

Csodálatos a veszprémiek vadonatúj, multifunkcionális csarnoka. Ráadásul a szervezők roppant készségesek. Volt munkájuk a segítőknek bőven, ugyanis a hatezres, igazán minden igényt kielégítő csarnokba érkeztek szép számmal a nézők - akik a lefújás után közösen fényképezkedhettek a válogatott kosárlabdázókkal -, a feldobásnál jó harmadnyi ház figyelte a két együttes játékát. Ez pedig a kézilabdán felnőtt városban, a nyaralóidény kellős közepén, kánikulában, szombaton öt órakor igazán megsüvegelendő.
forrás: www.nemzetisport.hu
 Vissza